Taikinasta tulee 12 kpl isohkoa muhkeaa sämpylää.
Olen pitkään ideoinut sellaista tattarisämpylän ohjetta jossa se tattarin voimakas maku ei tulisi liikaa esille.
Siedätän itseäni pikkuhiljaa tattarille, koska olen sille allergisoitunut keliakiani myötä.
Tiedän myös todella paljon keliaakikoita jotka eivät voi joko ollenkaan tai pienisssä määrissä vaan käyttää tattaria.
Edellä mainituista syistä sitten aloin ideaa toteuttamaan ja onnistuin siinä.
Ystäväni kävi tyttärensä kanssa kyläilemässä ja sämpylät maistuivat hyvin meille kaikille. ♥
Siedätän itseäni pikkuhiljaa tattarille, koska olen sille allergisoitunut keliakiani myötä.
Tiedän myös todella paljon keliaakikoita jotka eivät voi joko ollenkaan tai pienisssä määrissä vaan käyttää tattaria.
Edellä mainituista syistä sitten aloin ideaa toteuttamaan ja onnistuin siinä.
Ystäväni kävi tyttärensä kanssa kyläilemässä ja sämpylät maistuivat hyvin meille kaikille. ♥
Ohje:
5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g tuoretta hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
1 rkl pellavansiemenrouhetta
1 dl tummaa täysjyvä riisijauhoa (esim. vilajtuotteen)
5 dl tattarijauhoja (esim. keskisen myllyn)
3 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
½ dl voi tai margariinisulaa
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (+37 asteiseksi)
Lisää veden joukkoon murennettu tuore hiiva, psylliumi ja sekoita hyvin ettei tule paakkuja.
Anna turvota psylliumin noin 10 minuuttia.
Lisää suola, siirappi, pellavansiemenrouhe, tumma riisijauho, tattarijauhot ja voisula joukkoon hyvin vatkaten.
Lisää lopuksi semperin hieno jauhoseos ja alusta koneella tai käsin pehmeäksi taikinaksi.
Muotoile jauhotetuin käsin pyöreitä tai soikeita sämpylöitä pellille ja kohota noin. 20 min. lämpimässsä vedottomassa paikassa leivinliinan alla.
Paista 225 asteisessa uunissa noin. 25 min.
5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g tuoretta hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
1 rkl pellavansiemenrouhetta
1 dl tummaa täysjyvä riisijauhoa (esim. vilajtuotteen)
5 dl tattarijauhoja (esim. keskisen myllyn)
3 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
½ dl voi tai margariinisulaa
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (+37 asteiseksi)
Lisää veden joukkoon murennettu tuore hiiva, psylliumi ja sekoita hyvin ettei tule paakkuja.
Anna turvota psylliumin noin 10 minuuttia.
Lisää suola, siirappi, pellavansiemenrouhe, tumma riisijauho, tattarijauhot ja voisula joukkoon hyvin vatkaten.
Lisää lopuksi semperin hieno jauhoseos ja alusta koneella tai käsin pehmeäksi taikinaksi.
Muotoile jauhotetuin käsin pyöreitä tai soikeita sämpylöitä pellille ja kohota noin. 20 min. lämpimässsä vedottomassa paikassa leivinliinan alla.
Paista 225 asteisessa uunissa noin. 25 min.
Sämpylöistä tuli hyvin kuohkeita, maukkaita ja se tattarin voimakas maku ei tullut liikaa esille.
Vinkki:
Tästä taikinasta voit myös leipoa jauhoja apuna käyttäen esim. vuokaleivän, pyöreän leivän tai pitkulaisen leivän pellille.
Tästä taikinasta voit myös leipoa jauhoja apuna käyttäen esim. vuokaleivän, pyöreän leivän tai pitkulaisen leivän pellille.