Pääsin testaamaan Semperin uutuustuotteita. ♥
Sain myös Tattari & Teffjauhoseosta 500 g paketin ja mietin pitkään mitä haluaisin siitä leipoa, kun en halunnut perinteistä vuokaleipää tai sämpylöitä siitä tehdä.
Lopuksi päätin tehdä leipäsiä siitä ja niistä tulikin tosi maukkaita.
Tässä Semperin uusi Tattari & Teffjauhoseos.
Semper gluteeniton Tattari&Teff -jauho on valmistettu luonnollista ja trendikkäistä aineksista.
Jauhoa käytetään tavallisen jauhon tavoin, siinä ei ole mukana nostatusainetta.
Se sopii erinomaisesti leipien ja sämpylöiden, piiraiden, pullien, korppujen ja kakkujen leivontaan.
Jauho leipoutuu hyvin.
Pakkauksessa on mm. hyvä vuokaleivän resepti.
Yhden paketin jauhot riittävät kahteen herkulliseen vuokaleipään.
Jauhoa käytetään tavallisen jauhon tavoin, siinä ei ole mukana nostatusainetta.
Se sopii erinomaisesti leipien ja sämpylöiden, piiraiden, pullien, korppujen ja kakkujen leivontaan.
Jauho leipoutuu hyvin.
Pakkauksessa on mm. hyvä vuokaleivän resepti.
Yhden paketin jauhot riittävät kahteen herkulliseen vuokaleipään.
AINEKSET: Jauho 45% (tattari, riisi, teff), maissitärkkelys, tapiokatärkkelys, perunatärkkelys, kasvikuitu (gluteeniton kaura, sokerijuurikas), psylliumsiemenkuori, sakeuttamisaine (hydroksipropyylimetyyliselluloosa).
Runsaskuituinen, laktoositon.
Aineksena ei ole maitoa.
Ohje
Tattari-teff leipäset (8-10 kpl koosta riippuen)
4 dl (42 asteista) vettä
1 ps kuivahiivaa
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
2 rkl pellavansiemen rouhetta
2 rkl voi tai margariinisulaa
6 ½ dl semperin tattari-teff jauhoseosta
noin. ½ dl jauhoja leivontaan
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen (42 asteeseen) veteen kuivahiiva, siirappi ja suola.
Lisää vähitellen jauhoseosta koko ajan vatkaten ensin 5 dl ja lisää sen jälkeen joukkoon voi tai margariinisula.
Lisää loput jauhoista taikinaan hyvin alustaen joko yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla 3-minuuttia kunnes taikina irtoaa taikinakulhon reunoista.
Taikina on silloin hyvää kun se on kimmoisaa, pehmeätä ja hyvin leivottavaa.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja leivo taikinasta pötkö.
Jaa pötkö 8-10 yhtä suureen osaan.
Leivo leivinalustalla tai kämmenissä pyöreitä pullia ja taputtele ne pyöreiksi kakkaroiksi jotka ovat noin noin 1 ½ cm paksuisia.
4 dl (42 asteista) vettä
1 ps kuivahiivaa
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
2 rkl pellavansiemen rouhetta
2 rkl voi tai margariinisulaa
6 ½ dl semperin tattari-teff jauhoseosta
noin. ½ dl jauhoja leivontaan
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen (42 asteeseen) veteen kuivahiiva, siirappi ja suola.
Lisää vähitellen jauhoseosta koko ajan vatkaten ensin 5 dl ja lisää sen jälkeen joukkoon voi tai margariinisula.
Lisää loput jauhoista taikinaan hyvin alustaen joko yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla 3-minuuttia kunnes taikina irtoaa taikinakulhon reunoista.
Taikina on silloin hyvää kun se on kimmoisaa, pehmeätä ja hyvin leivottavaa.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja leivo taikinasta pötkö.
Jaa pötkö 8-10 yhtä suureen osaan.
Leivo leivinalustalla tai kämmenissä pyöreitä pullia ja taputtele ne pyöreiksi kakkaroiksi jotka ovat noin noin 1 ½ cm paksuisia.
Tein pieniä leipäsiä eli ne olivat halkaisijaltaan vaan 8 cm.
Painelin tähtimuotilla kuvioita leipästen pintaan niin sain hiukan kauniimpia niistä.
Jos leivot isompia leipäsiä niin silloin tuosta taikinasta ei tule tuota määrää mikä ohjeessani on.
Anna leipästen kohota kuuman vesihöyryn päällä tai huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä 30 min.
Paista 225 asteisessa uunissa 15 min.
Anna leipästen kohota kuuman vesihöyryn päällä tai huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä 30 min.
Paista 225 asteisessa uunissa 15 min.
Anna leipästen jäähtyä, halkaise sahateräveitsellä ne kahtia ja pakasta kaikki ylimääräiset.
Pakasteesta on helppo sulattaa ja lämmittää vaikka se yksi leipänen kerrallan kun ne on jo valmiiksi halkaistu.
Lepästen rakenne oli pehmoinen ja kuori hiukan rapeahko mutta se pehmeni leivinliinan alla.
Maku oli täyteläinen mutta ei tattarinen vaikka tattarijauhoa onkin tässä jauhoeoksessa.
Tästä jauhoseoksesta tulisi varmaan hyvä hapanleipä juureen.