sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Gluteenittomat Tattari-teff leipäset




Pääsin testaamaan Semperin uutuustuotteita.


Sain myös Tattari & Teffjauhoseosta 500 g paketin ja mietin pitkään mitä haluaisin siitä leipoa, kun en halunnut perinteistä vuokaleipää tai sämpylöitä siitä tehdä.
Lopuksi päätin tehdä leipäsiä siitä ja niistä tulikin tosi maukkaita.



Tässä Semperin uusi Tattari & Teffjauhoseos.


Semper gluteeniton Tattari&Teff -jauho on valmistettu luonnollista ja trendikkäistä aineksista.
Jauhoa käytetään tavallisen jauhon tavoin, siinä ei ole mukana nostatusainetta.
Se sopii erinomaisesti leipien ja sämpylöiden, piiraiden, pullien, korppujen ja kakkujen leivontaan.
Jauho leipoutuu hyvin.
Pakkauksessa on mm. hyvä vuokaleivän resepti.
Yhden paketin jauhot riittävät kahteen herkulliseen vuokaleipään.

AINEKSET: Jauho 45% (tattari, riisi, teff), maissitärkkelys, tapiokatärkkelys, perunatärkkelys, kasvikuitu (gluteeniton kaura, sokerijuurikas), psylliumsiemenkuori, sakeuttamisaine (hydroksipropyylimetyyliselluloosa).
Runsaskuituinen, laktoositon.
Aineksena ei ole maitoa.


 

Ohje

 Tattari-teff leipäset (8-10 kpl koosta riippuen)

4 dl (42 asteista) vettä
1 ps kuivahiivaa
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
2 rkl pellavansiemen rouhetta
2 rkl voi tai margariinisulaa
6 ½ dl semperin tattari-teff jauhoseosta
noin. ½ dl jauhoja leivontaan


Sekoita reilusti kädenlämpöiseen (42 asteeseen) veteen kuivahiiva, siirappi ja suola.
Lisää vähitellen jauhoseosta koko ajan vatkaten ensin 5 dl ja lisää sen jälkeen joukkoon voi tai margariinisula.
Lisää loput jauhoista taikinaan hyvin alustaen joko yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla 3-minuuttia kunnes taikina irtoaa taikinakulhon reunoista.
Taikina on silloin hyvää kun se on kimmoisaa, pehmeätä ja hyvin leivottavaa.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja leivo taikinasta pötkö.
Jaa pötkö 8-10 yhtä suureen osaan.
Leivo leivinalustalla tai kämmenissä pyöreitä pullia ja taputtele ne pyöreiksi kakkaroiksi jotka ovat noin noin 1 ½ cm paksuisia.
Tein pieniä leipäsiä eli ne olivat halkaisijaltaan vaan 8 cm.
Painelin tähtimuotilla kuvioita leipästen pintaan niin sain hiukan kauniimpia niistä.
Jos leivot isompia leipäsiä niin silloin tuosta taikinasta ei tule tuota määrää mikä ohjeessani on.
Anna leipästen kohota kuuman vesihöyryn päällä tai huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä 30 min.
Paista 225 asteisessa uunissa 15 min. 

Anna leipästen jäähtyä, halkaise sahateräveitsellä ne kahtia ja pakasta kaikki ylimääräiset.
Pakasteesta on helppo sulattaa ja lämmittää vaikka se yksi leipänen kerrallan kun ne on jo valmiiksi halkaistu.
Lepästen rakenne oli pehmoinen ja kuori hiukan rapeahko mutta se pehmeni leivinliinan alla.
Maku oli täyteläinen mutta ei tattarinen vaikka tattarijauhoa onkin tässä jauhoeoksessa.

Tästä jauhoseoksesta tulisi varmaan hyvä hapanleipä juureen. 











keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Moilas Gluten-Freen Salamipizza





  Moilas Gluten-Free tuo markkinoille uuden todella maukkaan Salami pizzan.
Salami pizzaahan ei ole ollut vielä Moilas Gluten-Freen valikoimissa.
Sain tuotemaistiaisia pizzoista joista yksi pizza oli juuri tämä markkinoille tuleva Salami pizza. 




Salami pizza on gluteeniton ja laktoositon pakastetuote ja se on pakattu uudistettun pakkaukseen joka minusta on todella upea. 
Paukkauksen mustalla pohjalla näkyvät hyvin herkulliset kuvat ja selkeällä riittävän isolla fontilla olevat tekstit! ♥
Kiitos pakkauksen suunnitelijalle upeasta pakkauksesta. 




Tämä kuva kannattaa klikata auki niin näette tarkan aineosa luettelon.
Pizzapohja on ihanan ohut ja maku erittäin maukas. 
Salami maistuu pizzassa hyvin ja sitä on laitettu runsaasti eli täytteissä ei ole säästelty, mutta se ei peitä muiden aineosien makuja kuten esim. juustojen makua.
Jos tälle tuotteelle pitäisi antaa pisteitä 1-10 välillä antaisin yhdeksän pistettä. ♥


 Paukkaus on hyvän näköinen ja herkulliset kuvat suorastaan kutsuvat luokseen ostamaan tämän tuotteen.
Moilasen logokin näkyy mustalla pohjalla hienosti. 

 Lämmitin pizzan sähköuunissa että sain siihen kiva rapeuden.
Ohjeet pizza lämmitykseen löydät pizza pakkauksen takaa. 


Pizzan päälle voit halutessasi laittaa tuoretta Rucolaa kuten minä tein. 
Tämä pizza on itsestään jo niin herkullisen makuinen ettei tätä tarvitse lähteä duunailemaan. 


Moilas Gluten-Freen muutkin pizzat ja pizzapakkaukset ovat uusiutuneet ja sitä mukaa kun vanhat pizzat/pakkaukset häviävät kauppojen pakasteista tulee uudet pizzat tilalle.
Tässä muutama esimerkki uusista pakkauksista.















lauantai 20. helmikuuta 2016

Gluteenittomat Moilas Gluten-Freen uudet riisipiirakat



Moilas Gluten-Freen riisipiirakka.


Moilas Gluten-Free tuo markkinoille täysin uudistetun riisipiirakan maaliskuussa.




Sain vähän aikaa sitten pussillisen näitä ah niin maukkaita piirakoita maisteltavaksi varten.
Gluteenittomat riisipiirakat ovat pakastetussa muodossa ja pussissa on niitä 5 kpl. 
Täytyy sanoa että nyt on tuotekehitys mennyt ihan nappiin sillä en ole ennen syönyt näin hyviä gluteenittomia piirakoita! 
Piirakoissa on todella ohut kuori ja runsaasti erittäin maukasta täytettä! 

Piirakat tuoksuivat jo jäisenä ihan itse leivotuilta piirakoilta ja vaikka taikinassa on käytetty mm. tattarijauhoa niin se ei maistu eikä aiheuta allergia oireita, vaikka itse olen tattarille allerginen.
Jos nämä piirakat pitäisi pisteyttää 1-10 välillä niin antaisin täydet kymmenen pistettä! ♥
Maku, rakenne, ulkonäkö ja pussissa olevat piirakan kuvat täsmäävät täydellisesti annettua mielihyvää! ♥
Pussi on raikkaan punaisen värinen ja tekstit eli fontit riittävän kokoisia eli täydet pisteet myös pakkauksen suunittelijalle! 
Suosittelen näitä piirakoita tarjottavaksi myös juhlapöydissä.
Jos olet menossa esim. juhliin tai ystävän luokse kyläilemään niin annappa vinkki mitä kannattaa meille keliaakikoille ostaa. ;) 

Maaliskuussa kannattaa sitten pommiitta urakalla kauppiaita eli pyytää heitä tilaamaan näitä uusittuja riisipiirakoita kauppoihin! ;) 


Aineosaluettelo

 Jäiset piirakat.

Juuri uunista otetut piirakat jotka voitelin voi-vesiseoksella. 

 Uunituoreet piirakat.

 Päälle laitoin munavoita, kylmäsavustettua lohta, tuoretta rucolaa ja keskimmäiseen piirakkaan goudajuustoa, metwurstia ja tuoretta rucolaa.







Näitä piirakoita voisi juhlassa kuin juhlassa tarjota. ♥ 













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...