Leivoin Runebergintorttujen sijasta kakun joka sai suuren suosion!
Pidin keittiössäni kokkikurssin jossa tarjosin jälkkäriksi kahvia ja runeberginkakkua.
Maisteluraadissani oli ei keliaakikoita yhdeksän ja kaksi keliaakikkoa.
Kaikki keuhuivat kakkua maukkaaksi ja kakusta ei jäänyt kuin tyhjä kakkupaperi jäljelle.
Ainekset
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria tai vaniilliinisokeria
2 munaa
1 dl gluteenittomia piparkakkumuruja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 dl vadelmamarmeladia taikina kerrosten väliin.
Ohje
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään.
Lisää vaniljasokeri ja munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää vielä keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasi käännellen taikinaan.
Vuoraa 23 senttiä halkaisiljaan oleva vuoka tai rengasvuoka joko leivinpaperilla tai voitele vuoka ja korppujauhota se gluteenittomilla korppujauhoilla. (Mitä pienempi vuoka on halkaisijaltaan sen korkeampi kakku)
Laita puolet taikinasta vuan pohjalle.
Levitä taikinakerroksen päälle vadelmamarmelaadia tasainen kerros.
Kaada loput taikinasta marmelaadin päälle ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi.
Paista 175-asteisen uunin alimmalla ritillä noin 30 minuuttia.
Käytin Rainbowin vadelmamarmeladia koko purkin.
Kostutus Rommiaromilla
1/2 dl vettä
1 rkl sokeria
muutama tippa rommiaromia
Kiehauta vesi, sokeri ja lisää muutama tippa rommiaromia.
Kostutus Punssiaromilla
1/2 dl vettä
1 rkl sokeria
1 rkl punssia
Mittaa kostutusaineet kattilaan ja kiehauta liemi.
Pinnalle
loput vadelmamarmelaadista
n. 2 dl tomusokeria
pieni tilkka vettä
Jäähdytä kakku hyvin ja siirrä se varovasti tarjoilu alustalle.
Kostuta jäähtynyt kakku veteen sekoitetulla rommiaromilla tai punssilla ja levitä pinnalle vadelmamarmelaadia.
Anna maustua mielellään seuraavaan päivään.
Sekoita tomusokerista ja vedestä tahna koristelua varten.
Siirrä kuorrutusseos pieneen muovipussiin, leikkaa yhteen kulmaan pieni reikä ja pursota koristekuvioita kakun pinnalle.