tiistai 12. marraskuuta 2019

Gluteenittomat hapanleipäset




Olen alkuperäistä reseptiä muokannut alusta lähtien oman makuni mukaan ja tässsä tulee se mun oma reseptini. 

 Tästä taikinamäärästä saat 16 kpl hapanleipäsiä.


Ohje: 

50 g tuoretta hiivaa
1 l kädenlämpöistä vettä 
1 tl suolaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää jauhoseosta pikkuhiljaa ensin 6 dl koko ajan vispillä sekoittaen ettei tule taikinapaakkuja ja loput jauhoseoksesta vaivaten taikinaa joko sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella noin kolme minuuttia.
Taikina saa olla pehmoista.
Laita toiseen kulhoon jauhoseosta noin desilitran verran.
Ota reilu ruokalusikallinen taikinaa jauhoseokseen ja pyöräytä se siinä.
Leivo jauhotetuissa kämmenpohjissa pyöreitä leipäsiä, taputtele ne hieman litteimmiksi ja laita ne leivinpaperoidulle pellille kohoamaan kuuman vesihöyryn päälle tai kohota huoneenlämmössä leivinliinan alla noin 20-30 minuuttia.
Pistele kohonneiden leipästen pinnat haarukalla ja paista 250 asteisessa uunin lämpötilassa 20 min. kunnes leipäset ovat kypsiä sekä päältä että pohjalta.
Jos pakastat osan leipäsistä voit ne halutessasi halkaista valmiiksi ennen pakastamista.
Näin ne on helppo sulattaa huoneenlämmössä, mikrossa tai laittaa vaikka jäisenä suoraan leivänpaahtimeen paahtumaan. 


Moilasen hapanleipä jauhoseos on tämän näköisessä pakkauksessa.












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...