perjantai 27. kesäkuuta 2014

Mansikkavanilja kääretorttu

 Nyt on korkea aika käyttää itse tehdyt vimevuotiset mansikkahillot pois kun uutta satoa on jo markkinoilla.

Jos hillossasi on paljon kokonaisia mansikoita voit survaista ne sauvasekoittimella hienommaksi, niin ovat mukavampia syödessä.

Tämän tortun voi halutessaan kuorruttaa ja koristella tai tehdä esim. mansikkaleivoksia. 

Kuorruttamiseen käy kerman ohella oikein hyvin myös erilaiset tuorejuustot. 
Ohje:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl gluteenitonta perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
vaniljaturejuustoa tai appelsiinituorejuustoa
mansikkaihilloa 

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut perunajauhot ja leivinjauhe.
Levitä uunipellille ja paista +225 asteessa n. 8-10min.
Levitä jäähtyneelle torttupohjalle ensin vaniljatuorejuusto ja sen päälle mansikkahillo.
Rullaa varovasti tortuksi.


 

Hedelmäleipä

Kun oikein jauhopeukaloa syyhyttää sairaanakin ollessa ja leipä on loppu, niin silloin sitä täytyy vaan yrittää jaksaa leipoa voinnin mukaan. ;)
 
Tämä leivän ohje on kauan aikaa muhinut päässäni ja päätin vihdoin sairaudestani huolimatta leipoa tätä herkullista leipää.
 
Leipä on hyvän makuista ja pysyy kosteana säilyke aprikoosin ansiosta.
 
Tähän taikinaan voi lisätä myös auringonkukan siemeniä, pellavan siemeniä, manteleita ym. tyyliin mitä kaapista löytyy ja mikä itselle maistuu parhaiten. 
 Ohje:

 5 dl maitoa
2 tl psylliumia
2 tl suolaa
 
2 rkl siirappia
2 ps kuivahiivaa
½ dl rusinoita
1 dl säilykeaprikoosia
7 dl provenan oat bread mix kauraleipäseos
3 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta ½ dl voi tai margariini sulaa
 
Kauraleipäjauhoseos on tämän näköisessä pussissa.    
Lisää psyllium 42 asteisen maidon joukkoon ja anna turvota noin. 10 min.
Lisää suola, siirappi, provenan jauhot, kuivahiiva, rusinat ja aprikoosin palat ja voi tai margariini sula.
Lisää semperin jauhot vähitellen ja alusta taikina hyvin joko yleiskoneella tai käsin.
Taikina saa jäädä pehmoiseksi.
Kaada taikina jauhotetulle leivinalustalle ja leivo jauhoissa kaksi saman kokoista pitkulaista leipää ja laita ne uunipellille.
Voit myös tehdä yhden ison vuokaleivän tai kaksi pienempää vuokaleipää.
Anna hedelmäleipien kohota lämpimässä vedottomassa paikassa leivinliinan alla noin. 20-30 min.
Viillota terävällä veitsellä leipien pinnat ja paista 225 asteisessa uunin lämmössä 30-40 min. 
 
 

torstai 26. kesäkuuta 2014

Tiedotus

Tiedotusluontoista asiaa kaikille blogini lukijoilleni! ♥

Olen sairastunut vakavasti ja olen nyt sairauslomalla, joten blogi postauksissani joudun nyt pitämään taukoa ikävä kyllä.

Uusia ideoita on pää täynnä ja toteutan niitä sitten kun olen täysin kunnossa! ♥
Mukavaa kesän jatkoa kaikille lukijoilleni!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...