Testissä Semperin Mix Jauhoseos jonka pohjalta ideoin Hampurilais sämpylöitä.
Gluteeniton Jauhoseos
Semper gluteeniton jauhoseos sopii erinomaisesti leipien, pullien, korppujen ja kakkujen leivontaan.
Jauhoseosta voi käyttää myös ruoanvalmistuksessa esim. kastikkeiden ja muhennosten suurustamisessa.
Pääaineksena on gluteeniton vehnätärkkelys.
Huom. aineksena on myös maitoa.
Sen ansiosta tällä jauhoseoksella valmistuu mm.parhaat pantongit, pullat ja vaaleat leivät.
Maito antaa hyvää makua ja väriä leivonnaisiin.
Ainekset: Gluteeniton vehnätärkkelys, rasvaton maitojauhe (12%), sokeri, sakeuttamisaineet (guarkumi, hydroksipropyylimetyyliselluloosa), nostatusaineet (glukonodeltalaktoni, natriumbikarbonaatti), kivennäisaine (rauta), vitamiinit (tiamiini, riboflaviini, niasiini, B6, foolihappo).
Ohje:
2,5 dl täysmaitoa tai täysmaitojuomaa
25 g tuoretta hiivaa
1 tl psylliumia
½ tl suolaa
½ tl sokeria
1 rkl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
5 dl semperin mix jauhoseosta
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37 astetta).
Murenna ensin hiiva ja lisää sitten psyllium hyvin sekoittaen.
Anna psylliumin turvota noin. 10 min.
Lisää suola, sokeri, juokseva rypsiöljyvalmiste ja jauhot vähitellen koko ajan vatkaten ja lopuksi vaivaten joko koneella tai käsin.
Taikina saa olla pehmoista.
Leivo taikinasta pyöreitä sämpylöitä jauhotetuin käsin.
Kohota sämpylät noin. 30 min. kuuman vesihöyryn päällä leivinliinalla peitettynä.
Voitele lämpöisellä vedellä ja ripottele seesaminsiemeniä pinnalle.
Paista 225 asteessa noin. 12 min.
Ovat kuohkeita ja maukkaita sämpylöitä joten sopivat oikein hyvin esim. aamiais-sämpylöiksi.
Semper gluteeniton jauhoseos sopii erinomaisesti leipien, pullien, korppujen ja kakkujen leivontaan.
Jauhoseosta voi käyttää myös ruoanvalmistuksessa esim. kastikkeiden ja muhennosten suurustamisessa.
Pääaineksena on gluteeniton vehnätärkkelys.
Huom. aineksena on myös maitoa.
Sen ansiosta tällä jauhoseoksella valmistuu mm.parhaat pantongit, pullat ja vaaleat leivät.
Maito antaa hyvää makua ja väriä leivonnaisiin.
Ainekset: Gluteeniton vehnätärkkelys, rasvaton maitojauhe (12%), sokeri, sakeuttamisaineet (guarkumi, hydroksipropyylimetyyliselluloosa), nostatusaineet (glukonodeltalaktoni, natriumbikarbonaatti), kivennäisaine (rauta), vitamiinit (tiamiini, riboflaviini, niasiini, B6, foolihappo).
Ohje:
2,5 dl täysmaitoa tai täysmaitojuomaa
25 g tuoretta hiivaa
1 tl psylliumia
½ tl suolaa
½ tl sokeria
1 rkl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
5 dl semperin mix jauhoseosta
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37 astetta).
Murenna ensin hiiva ja lisää sitten psyllium hyvin sekoittaen.
Anna psylliumin turvota noin. 10 min.
Lisää suola, sokeri, juokseva rypsiöljyvalmiste ja jauhot vähitellen koko ajan vatkaten ja lopuksi vaivaten joko koneella tai käsin.
Taikina saa olla pehmoista.
Leivo taikinasta pyöreitä sämpylöitä jauhotetuin käsin.
Kohota sämpylät noin. 30 min. kuuman vesihöyryn päällä leivinliinalla peitettynä.
Voitele lämpöisellä vedellä ja ripottele seesaminsiemeniä pinnalle.
Paista 225 asteessa noin. 12 min.
Ovat kuohkeita ja maukkaita sämpylöitä joten sopivat oikein hyvin esim. aamiais-sämpylöiksi.
Leivoinkin kolme sämpylää ilman seesamin siemeniä ja leikkasin viillot kohonneiden sämpylöiden päälle.