13 kpl reilun kokoisia sämpylöitä.
Ohje:
7 1/2 dl vettä (37 asteista)
50 g tuoretta hiivaa
1 ½ tl suolaa
1 rkl siirappia
3 dl gluteenitonta kaurahiutaletta
2 rkl voi tai margariinisulaa
Leivontaan noin. 2 dl viljatuotteen vaaleaa leipäjauhoseosta kulhon pohjalle.
Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola, siirappi ja kaurahiutaleet.
Lisää vähitellen jauhoja ja kun taikina on sakeahko, lisää voi tai margariinisula ja loput jauhoista alustaen hyvin taikinaa samalla joko käsin tai koneella.
Taikina on silloin hyvin vaivattua kun se irtoaa leivontakulhon reunoista.
Ota taikinasta ruokalusikalla taikinapaloja jauhojen sekaan ja pyörittele kämmenissä joko pyöreitä tai soikeita sämpylöitä.
Anna kohota noin. 30 min.
Voitele sämpylöiden pinnat halutessasi lämpöisellä vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
Paista 225 asteisessa uunissa noin. 25-30 minuuttia.
Hyvin kohonneet sämpylät.
Yläkuvassa kohonneet, voidellut sämpylät joiden päälle olen sirotellut kaurahiutaleita.
Uunista otetut kypsät sämpylät.