perjantai 8. syyskuuta 2017

Gluteenittomat Kaurasämpylät




13 kpl reilun kokoisia sämpylöitä.

Ohje: 

7 1/2 dl vettä (37 asteista)
50 g tuoretta hiivaa
1 ½ tl suolaa
1 rkl siirappia
3 dl gluteenitonta kaurahiutaletta
2 rkl voi tai margariinisulaa

Leivontaan noin. 2 dl viljatuotteen vaaleaa leipäjauhoseosta kulhon pohjalle.

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola, siirappi ja kaurahiutaleet.
Lisää vähitellen jauhoja ja kun taikina on sakeahko, lisää voi tai margariinisula ja loput jauhoista alustaen hyvin taikinaa samalla joko käsin tai koneella.
Taikina on silloin hyvin vaivattua kun se irtoaa leivontakulhon reunoista.
Ota taikinasta ruokalusikalla taikinapaloja jauhojen sekaan ja pyörittele kämmenissä joko pyöreitä tai soikeita sämpylöitä.
Anna kohota noin. 30 min.
Voitele sämpylöiden pinnat halutessasi lämpöisellä vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
Paista 225 asteisessa uunissa noin. 25-30 minuuttia. 



 Hyvin kohonneet sämpylät.
 Yläkuvassa kohonneet, voidellut sämpylät joiden päälle olen sirotellut kaurahiutaleita. 
 Uunista otetut kypsät sämpylät. 













keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Gluteeniton Mustikkapai







Ohje: 

4 dl mustikkahilloa



Tarvitset piirakkavuuan joka on halkaisijaltaan noin. 28 cm.
Lisäksi tarvitset 4 dl mustikkahilloa.

Sulata murotaikina jääkaapissa yön yli. 
Leikkaa kaksi kpl reilun piirakkavuuan kokoisia pyöreitä pohjia leivinpaperista.
Notkista taikinapalat käsissä ja pyörittele niistä pallot.
Ripottele leivinpaperi pohjien päälle hiukan esim. riisijauhoja tai jotain muuta vaaleaa karkeaa jauhoa.
Kaaviloi pohja ensin ja nosta se leivinpaperipohjan kanssa piirakkavuokaan. 
Katso että piirakkavuuan reunoillekin jää hiukan taikinaa.
Laita uuni kuumumaan 200 asteeseen.
Kaaviloi päälle tuleva pyöreä taikinakansi leivinpaperin päällä.
Laita pohjalevyn päälle tasaiseksi kerrokseksi mustikkahilloa ja käännä piirakan reunat mustikkahillon päälle.
Jos haluat koristella päällimmäisen taikina kannen sen voit tehdä haluammallasi tavalla. 
Itse otin siitä kannesta tyllan avulla pyöreitä pieniä kakkaroita jotka käytin kannen koristeluun. 
Nosta kansi varovasti mustikkahillon päälle ja nostele taikinakakkarat koristeeksi.
Paista 25 minuuttia kunnes mustikkapai on kauniin kullan ruskea ja anna sen jäähtyä. 
Sirottele halutesssasi tomusokeria sihdin läpi mustikkapain päälle ja tarjoa joko sellaisenaan tai esim vaniljakastikkeen, jäätelön tai kinuskikastikkeen kera.

































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...