tiistai 13. joulukuuta 2016

Gluteenittomat Joulusydämet ja Kaneliässät



Lautasilla taustalla Kaneliässiä, täyttämättömiä sydämiä jotka täytän vähän ennen joulua ja etualalla täytettyjä sydämiä.


Taikinasta voi leipoa esim. tähtiä eli muotti kuin muotti käy oikein hyvin. 
Näitä voi myös tehdä täyttämättäkin mutta silloin täytyy muistaa jättää taikina hiukan paksummaksi.

Moilas Gluten-Freen Murotaikina---> Gluteeniton Murotaikina 
 
 
 
Murotaikina paketissa on kaksi taikinalevyä. 

Jos sinulla on kiire joululeivonnaisten kanssa osta Moilas Gluten-Freen valmista Murotaikinaa ja leivo siitä Jouluiset pikkuleivät ym. herkut joulupöytääsi. 
Varmimmin tätä taikinaa saa Prismoista.
 
Tein yhdestä paketista täytettyjä Sydämiä 25 kpl ja 18 kpl Kaneliässiä.


Tarvitset Moilas Gluten-Freen murotaikinaa yhden paketin, gluteenitonta jauhoa leipomiseen, marmeladia, kanelisokeria ja tomusokeria.
Voit myös ostaa kaksi pakettia ja toisesta leipoa pelkkiä täytettyjä sydämiä ja toisesta paketista kaneliässiä.
Todella helppoa ja vaivatonta leipomista.
Ota taikinalevyt sulamaan jääkaapin lämpöön edellisenä iltana.
Ota ne aamulla huoneen lämpöön.
Pehmitä taikinalevyt käsissä pyöreiksi palloiksi enne kaavilointia.
Kaaviloi taikina esim. riisijauhon päällä ohueksi ja ota muotilla esim. sydämiä.
Paista 200 asteisessa uuninlämmössä noin. 5-6 min.
Anna jäähtyä sydämet, täytä ne marmelaadilla ja laita toinen puolikas päälle. 
Sirottele lopuksi tomusokeria päälle ja säilytä ne esim. kannellisessa peltipurkissa.

Kaneliässät tein niin että kaaviloin taikinapalan pituus suunnassa pidemmäksi ja leikkasin taikinapyörällä suikaleita jotka pyörittelin käsissä palloiksi.
Pallot pyörittelin kaneli-sokeri seoksessa ja tein niistä pötköjä jotka muotolin pellillä ässiksi.
Paistoin kuten sydämet 200 asteisessa uuninlämmössä mutta hiukan kauemmin sillä ässät ovat paksumpia.
 
 
 


























keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Konjakkigraavattu lohi


 20 hengelle


1 1/2 rkl hienoa merisuolaa/kilo kalaa
3 rkl sokeria/kilo kalaa
4 cl konjakkia
2 rkl yhteensä karkeasti rouhittua valkopippuria/rosepippuria
iso nippu murskattuja tillinvarsia


Huuhtele lohifilee nopeasti kylmässä vedessä, jollei se ole aivan pyyntituore.
Kuivaa kala hyvin talouspaperilla ja leikkaa filee kahtia.

Sekoita suola ja sokeri.
Ota esille nelikulmainen vuoka, johon fileen puolikkaat mahtuvat päällekkäin.
Sivele kalan pinta ensin konjakilla.

Ripottele päälle mustapippuri.
Murskaa tillinvarret käsin tai kaulimella ja levitä kalafileille.

Ripottele päälle suola-sokeriseos.
Nosta fileepala vuokaan ja toinen sen päälle lihapuolet ylöspäin.
Peitä vuoka foliolla tai talouskelmulla pane kylmään maustumaan kahdeksi vuorokaudeksi.
Vaihda välillä fileiden paikkaa ja voitele niitä ahkerasti vuokaan kertyvällä liemellä.
Poista kalan pinnalta tilli ja pippurit ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi.








keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Gluteenittomat Kookospikkuleivät







(Tästä taikina määrästä tulee noin. 50 kpl pikkuleipiä.)  


Ohje:

2 munaa
1 dl sokeria
50 g voi tai margariinisulaa
160 g = 4 dl kookoshiutaleita
3 rkl gluteenittomia perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Sekoita munat ja sokeri.
Lisää sulatettu rasva.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada taikinaan.
Anna taikinan tekeytyä noin. 10 minuuttia.
Nostele taikinasta kahden teelusikan avulla nokareita pellille ja paista 200 asteisessa uuninlämmössä 5-8 minuuttia.






































tiistai 1. marraskuuta 2016

Gluteenittomat Kuitupitoiset Sämpylät







Yhdessä paketissa on 7 dl kuitupitoista jauhoseosta.
Tästä taikinasta tulee 9 kpl reilun kokoisia muhkeita sämpylöitä.

Ohje:

4 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
30 g tuoretta hiivaa
3/4 tl suolaa
1 tl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
400 g eli 7 dl semperin gluteenitonta kuitupitoista jauhoseosta
2 rkl pullomargariinia

Murenna hiiva taikina kulhoon ja lisää kädenlämpöinen vesi joukkoon.
Anna hiivan liueta.
Lisää suola, sokeri, kaurahiutaleet ja sekoita hyvin.
Lisää vähitellen jauhoja koko ajan sekoittaen ja lopuksi vaivaten taikinaa joko yleiskoneella tai sähkövatkainten taikinakoukuilla 3-4 min.
Ota taikinasta ruokalusikalla taikina kasoja leivinpaperoidulle pellille ja muotoile ne halutessasi jauhotetuin tai kostutetuin käsin pyöreiksi tai soikeiksi sämpylöiksi.
Kohota huoneenlämmössä leivinliinan alla 15-20 min. 
Paista 225 asteisessa uunin lämmössä 20 min. 



































 

tiistai 11. lokakuuta 2016

Gluteenittomat Donitsikorput







Ohje:

(n.12-14kpl)

3,5dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1 3/4 tl leivinjauhetta
2dl sokeria
0,5tl suolaa
1,5dl maitoa tai kuohukermaa
2 munaa
1/4 tl vaniljasokeria
40g voita sulatettuna  


Voitele donitsipelti kevyesti.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita kulhossa munat, maito tai kerma sekä sulatettu voi.
Sekoita kevyesti joukkoon kuivat aineet, mutta älä vaivaa taikinaa.
Kaada taikina pursotinpussiin ja valuta taikinaa donitsipellin syvennyksiin tai nostele pienellä kauhalla taikinaa puoleen väliin asti.
Paista donitseja 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia kunnes donitsit ovat kauniin kullan värisiä.
Nosta pelti hetkeksi jäähtymään ritilälle.
Kumoa hieman jäähtyneet donitsit ritilän päälle.
Voitele voisulalla kummaltakin puolelta ja kierrittele kanelisokerissa.
Anna donitsien jäähtyä.
Leikkaa ne varovasti sivu suunnassa kahtia ja laita leivinpaperoidulle pellille halkaistut puolet ylöspäin. 
Kuivata 150 asteisessa uunin lämmössä korpuiksi kunnes pinta on saanut kauniin vaalean ruskean värin. 
Sammuta uuni ja jätä korput vielä kuivumaan jälkiuuniin lämpöön.


 Empä tiennyt kun ensimmäistä kertaa tein Uunidonitseja miten maukkaita korppuja niistä saa. 
Voit korvata näillä korpuilla perinteiset pullataikinasta tehdyt korput. 
Ovat maultaan ja rakenteeltaan todella maukkaita ja lastenkin on helppo syödä näitä.





Yläkuvassa valmiit Uunidonitsit jäähtymässä.


 Valmiit Donitsikorput.











  

 

maanantai 10. lokakuuta 2016

Gluteenittomat Hapankorput







Olen testaillut tässä vuosien varrella muutamia kertoja gluteenittomia Hapankorppuja mutta maku, ohut hyvä rapea rakenne eivät ole kohdanneet toisiaan, joten pidin pitkän luovan tauon niiden tuotekehittelyssä.

Sitten tuli yhteistyökuvioihin mukaan Virtasalmen Viljatuote ja heidän todella hyvät jauhot/jauhoseokset. 
Kun sain Tef-jauhoa silloin päätin alkaa testailemaan ensin hapantaikina juurta siitä ja oolalaa minä sain siitä erittäin hyvää gluteenitonta hapanjuurta. 
Hapanjuuren teon kun oppii niin sen jälkeen leivän teko on kuin lasten leikkiä eikä taikinaankaan enää tarvitse lisätä hiivaa! 
Hapanleipä on erittäin terveellistä ja vatsa ystävällistä.  ♡
 
Leivoin hapanjuuresta ensin leipää joka onnistui yli odotusten ja sitten olin varma siitä että samaisesta Tef-hapanjuuresta tulee myös erittäin hyvät ja rapeat Hapankorput ja näin kävi. ♡
Ps. Varokaa näihin jää koukkoon sillä nämä ovat oikeasti niin hyviä! ;) 

 
Taikinasta tulee 40 kpl reissarin kokoisia leipäsiä ja kun ne halkaistaan ja kuivatetaan niistä tulee yhteensä 80 kpl erittäin maukkaita Hapankorppuja.


Ohje:
 
Illalla:

3 dl tef-hapanjuurta
9 dl kädenlämpöistä vettä
1 l viljatuotteen tef-jauhoa

Aamulla:

2 dl kädenlämpöistä vettä
3 tl suolaa
4 dl viljatuotteen tef-jauhoa
3 dl viljatuotteen karkeata tattarijauhoa


Lisää kädenlämpöinen vesi, suola taikinajuureen ja sekoita hyvin.
Lisää vähitellen jauhoja koko ajan alustaen taikinaa joko yleiskoneella tai sähkövatkainten taikinakoukuilla noin 5 min.
Anna taikinan turvota noin. 10 min.
Ota taikinasta reilun ruokalusikan kokoisia taikina kasoja pellille ja taputtele ne jauhotetun ruokalusikan pohjalla tai jauhotetuin käsin pyöreiksi litteiksi leipäsiksi.
Kohota lämpöisessä paikassa leivinliinan alla noin. 1 tunti.  
Pistele leipästen pinnat haarukalla ja paista 200 asteisessa uuninlämmössä 20-minuuttia.
Anna leipästen jäähtyä leivinliinan alla ja halkaise ne sahaterä veitsellä kahtia.
Ole varovainen kun halkaiset leipäsiä sillä ne ovat ohuita ettet leikkaa käsiäsi.
Laita takaisin uunipellin päälle halkaistut puolet ylöspäin ja laita 150 asteiseen uuniin lämpöön kuivumaan noin 15-20 minuutiksi.
Säilytä hapankorput kuivassa paikassa esim. peltirasiassa tai lasipurkissa.














  
Anna leipien jäähtyä leivinliinan alla ennen halkaisua.

 Halkaise leipäset varoen kahtia. 

Kuvissa halkaistuja leipäsiä menossa pellille ja uuniin kuivumaan.



Kuvissa halkaistuja ja jo uunissa rapeiksi kuivatettuja herkullisia Hapankorppuja. 

















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...