tiistai 30. kesäkuuta 2015

Gluteeniton Tumma Reikäleipä



Sain jokin aika sitten Urtekramilta gluteenittomia tuotteita sisältävän paketin jossa oli luomujauhoseoksia, kaurahiutaleita ym. tuotteita.
Testasin jo aijemmin heidän tummaa leivontamixiä sämpylöiden valmistukseen huonoin menestyksin, kun orjallisesti noudatin ohjetta! :) 
Näin en yleensä koskaan tee eikä olis silloinkaan pitänyt niin tehdä. :) 
No nyt lähdin vähän soveltamaan alkuperäistä reseptiä ja vihdoinkin mä onnistuin täydellisesti kokeilussani! 

Urtekramin weppi sivut löytyvät täältä Urtekram


Ohje

4, 5 dl vettä (vähintään 42 asteista)
300 g tummaa leivontamixiä
1/2 dl tattarilesettä
1 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa

Sekoita leivonta mix, suola, tattarileseet ja kuivahiiva.
Lisää vesi ja vatkaa huolellisesti sähkövatkaimella.
Leivo gluteenittomia jauhoa apua käyttäen reikäleipä, limppu, vuokaleipä tai sämpylöitä.
Kohota lämpimän veden päällä tai huoneenlämmössä noin. 20 min.
Pistele haarukalla leivän pinta ja paista 225 asteisessa uunissa 25-30 min. 










 Tämä leipä oli niin hyvää että meinasin syödä koko leivän kerralla! :)  
Tumma leivontamix on todella hyvää ja siitä tulee erittäin hyvä leipä myös voileipäkakkuun! :) 











sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Gluteeniton Raparperi-toscapiirakka








Ohje

 2 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl maitoa tai kuohukermaa
75g voita
1 tl  vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
2 ½ dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää sulatettu voi.
Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa.
Kaada taikina piirakkavuokaan, ripottele päälle ½ l pilkottuja raparperejä.
Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
Tee sillä aikaa kuorrutus.
 
Kuorrutus

50 g voita
0.75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl mantelilastuja
0.75 dl kermaa
2 rkl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta

Sulata kattilassa voi, sekoita sokerit, mantelilastut, jauhot ja kerma.
Anna kiehahtaa.
Levitä piirakan päälle, alenna lämpöä 180 asteeseen ja paista vielä noin. 15 minuuttia kunnes pinta saa kauniin värin ja piirakka on kypsä.
Raparperi on sen verran hapokasta että sen kaveriksi sopii todella hyvin tosca täyte makeutta antamaan. 



 Laitoin piirakkavuuan pohjalle ja reunoille leivinpaperin niin en tarvinnut voidella vuokaa.

Raparperit pohjataikinan päälle.

Puolikypsä piirakka.
  
Puolikypsän piirakan päälle tosca täyte.
 
  
Valmis kypsä piirakka.















lauantai 27. kesäkuuta 2015

Provenan Kaura & Hedelmä Välipalakeksit






Sain hiljattain Provenalta gluteemittomia tuotteita olevan paketin jossa oli leivontajauhoa, kaurahiutaleita, pikapuurohiutaleita ja kaura & hedelmä välipalakeksejä.

Provenan weppisivut löytyvät täältä provena
Siellä on paljon tietoa gluteenittomista tuotteista ja sieltä löytyy myös reseptejä.



 Testasin jo leivontajauhoja joista tein oikein maukkaita Kauraohukaisia joihin resepti löytyy täältä Kauraohukaiset

Eilen testasin Provenan gluteenittomat kaura-hedelmä välipalakeksit joiden tuotetiedot löytyvät täältä. kaura & hedelmä välipalakeksit



 Eilen minulla oli siivous päivä ja kun en ehtinyt lounasta syömään niin nälkä yllätti jo iltapäivällä.
Mutta siihenkin löytyi nopea ja hyvä ratkaisu.
Hauduttelin teetä itselleni ja nyt oli aika testata Provenan gluteenittomat
kaura & hedelmä välipalakeksit.

Päivän kohokohta oli se kun sain avattua Provenan paketin istua tee mukin äärelle herkuttelemaan välipalakekseillä, sillä ne olivat juuri niin herkullisia kun olin niiden kuvitellut olevankin! ♥
Näitä välipalakeksejä täytyykin alkaa pitämään aina kaapissa! ♥


Keksit ovat kivasti pakattu yksittäis pakkauksiin jossa kussakin on neljä keksiä ja paketissa on neljä kappaletta keksipakkauksia. 
Keksipakkauksia on todella helppo ottaa mukaan esim. retkelle, matkalle, piknik evääksi, tupaantulijaisiin, illan istujaisiin, veneretkelle  ja vaikkapa ystävän luokse. ♥

Suosittelen kaikille lämpöisesti testaamaan näitä välipalakeksejä sillä näillä saa siirrettyä nälkää monella tunnilla eteenpäin! ♥
Välipalakeksejä on kahta lajia eli Kaura & Tumma suklaa ja tämä Kaura & Hedelmä.

















tiistai 23. kesäkuuta 2015

Gluteenittomat Munkit Farinan pulla-ja munkkijauhoseoksesta





Sain Vuohelan herkulta Farina tuotesarjan uutuuksia jo jokin aika sitten testattavaksi.
Vuohelan Herkun weppisivut löytyvät täältä Vuohelan Herkku
Tyttäreni poika on minulla yö kylässä ja toivomus oli että leivotaan munkkeja. ♥
Niimpä sitten päätimme testata  Farinan Pulla- ja munkkijauhoseosta.
 Täytyy rehellisesti tunnustaaa etten mistään jauhoseoksesta ole leiponut mitään niin hyvän makuista kuin tästä leivotut munkit ovat! 
Niitä munkkeja olisin voinut syödä vaikka kuinka paljon, sillä ne olivat niin pehmoisia ja maukkaita!
Taikina oli helppo ja nopea tehdä ja siitä oli helppo työstää munkkirinkeleitä.
En tarvinnut edes leivonta-alustaa leipomisessa.
Tätä jauhoseosta aion myöhemminkin ostaa jos milloin munkkeja tekee mieli.♥ 
 Otin ohjeen suoraan Vuohelan Herkun sivuilta eli täältä. munkit.
 Se verran tein muutoksia reseptiin että voin määrää vähensin, koska munkit eivät muuten kohoa tarpeeksi hyvin jos taikinassa on liikaa rasvaa.
Kohotin munkit vielä leipomisen jälkeen ja se varmaan vaikutti siihen että munkeista tuli niin pehmoisen kuohkeita ja maukkaita! 


Ohje

(15 kpl)

2 kananmunaa
2,75 dl maitoa
2 ps kuivahiivaa
1 ps Farina Pulla- ja munkkijauhoseosta (450 g)
50 g voita

paistonkestävää öljyä
pinnalle siro hienoa sokeria

Vatkaa munat kättä lämpimämpään (42 °C) maitoon, lisää hiiva. 
Vatkaa joukkoon jauhoseos. 
Anna vetäytyä lämpimässä peitettynä 30 min, niin että taikina tiivistyy.
Sulata voi ja lisää taikinaan. 
Vaivaa taikina hyvin. (Käsin saat paremman taikinan kuin koneella.)
Pyöritä taikina pieniksi palloiksi ja tee reikä keskelle.
  Kohota munkit kuuman vesihöyryn päällä leivinliinan alla.
Kuumenna öljy paksupohjaisessa teräskattilassa n. 180-asteiseksi. 
Varo ylikuumenemista. 
Paista munkit muutama kerrallaan kauniin ruskeiksi, käännä paiston aikana. 
Nosta hetkeksi talouspaperin päälle (älä käytä muovikauhaa). 
Pyöritä munkit lämpiminä sokerissa.










Laitan tähän loppuun vielä linkin siman tekoon, sillä sehän kuuluu Vappuun munkkien kera!








 




maanantai 22. kesäkuuta 2015

Gluteenittomat Kauraohukaiset





Provena lähetti minulle tänään postissa kauraista leivontajauhoa, kaurahiutaleita, pikapuurohiutaleita ja kaura & hedelmä valipalakeksejä testattavaksi varten.

 Provenan weppisivut löytyvät täältä provena
Siellä on paljon tietoa gluteenittomista tuotteista ja sieltä löytyy myös reseptejä.

Testiin lähti ensimmäisenä kaurainen leivontajauhoseos josta tein ohukaisia.
Laitoin taikinaan kauran makua tasoittamaan semperin fin mixin hienoa jauhoseosta.
Taikinasta tuli todella maukkaita ohukaisia, joissa se kaura toi sopivasti tvistiä ohukaisten makuun, mutta ei liikaa. ;)


 Kaurainen leivontajauhoseos.
Kokeilin vaniljatuorejuustoa hillon kera ohukaisten päällä ja se oli todella hyvää!


Ohje

1 muna
4 dl maitoa tai riisimaitoa
1/2 tl suolaa
1 dl provenan kauraista leivontajauhoa
25 g sulatettua voita tai esim. maidotonta keijua

Vatkaa munan rakenne rikki, lisää maito, suola, jauhot koko ajan hyvin sekoittaen ettei tule paakkuja ja lopuksi voisula.
Anna taikinan turvota 15 - 20 min. ja paista voissa ohukaispannulla joko pieniä tai isoja ohukaisia.
Pieniä ohukaisia tuli tästä taikinasta 31 kpl.
















perjantai 19. kesäkuuta 2015

Hyvää juhannusta!






 Hyvää ja rauhallista juhnanusta kaikille blogini lukijoilleni! ♥


Nauti uusia perunoita ja voita, mansikoita ja makkaroita.  
Tee saunaan tuore vasta, varpaat veteen kasta.  
Hakkaa liiteriin halkoja, oio nurmikolla jalkoja.  
Ihastele poutapilviä, siristele auringossa silmiä.  
Haista kesän tuoksut, unohda turhat juoksut.  
Muista paljon lekotella, laiturilla elämää hekotella.  
Mieti kivoja juttuja, tapaa ystäviä ja tuttuja.  
Älä murehdi ötököitä, vietä rauhallisia kesäöitä!










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...