Piparin tuoksua tonttujen juoksua siinäkö joulu on...
Jouluun on enää muutama viikko aikaa, joten joluvalmistelut voi aloittaa jo.
Joulusinpain voi tehdä jo makuuntumaan ja sen ohje löytyy blogistani Konjakkisinapin nimellä.
Piparit, pikkuleivät, laatikot ja tiettyjä kakkuja voi jo paistaa mikäli sinulla on pakastin.
Minulta kysytään usein miten säilytän piparkakut ja pikkuleivät että ne pysyvät rapeina ja maku säilyy tuoreena.
Itse
säilytän joko peltisissä rasioissa tai isossa lasipurkissa jonka olen
ihan sitä varten hankkinut ja piparit ovat hyviä vielä helmikuussakin,
mutta niiden säilystys astioiden täytyy olla kannellisia.
Toinen hyvä
säilytys paikka on tyhjä kenkälaatikko jonka vuoraa puhtaalla
voipaperilla.
Säilytys tapahtuu huoneenlämmössä ei kosteassa paikassa!
Kardemumman ja vaniljasokerin huumavaa tuoksu ja sitruunanmehun pikantti maku.
Näistä on nämä Jouluiset pikkuleivät tehty.
Ohje 82 kpl
250 g pehmoista voita (huoneenlämpöistä mutta ei sulaa voita.)
2 dl sokeria
1 muna
1 dl kuohukermaa
2½ dl perunajuhoja
5½ dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1½ rkl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
3 rkl sitruunanmehua
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää muna vaahtoon hyvin vatkaten ja sen jälkeen sitruunanmehu.
Sekoita jauhot ja mausteet sekaisin.
Lopuksi lisää jauho-mausteseos ja kuohukerma vuorotellen.
Kaaviloi taikina jauhotetulla leivinalustalla ja ota haluammallasi muotilla pikkuleipiä.
Haluttessa voit voidella kananmunalla ja pinnalle ripotella raesokeria tai laittaa vaikka säilykekirsikan keskelle.
Paista 175 asteisessa uunissa 10-14 min. pikkuleipien paksuudesta riippuen.
Annoksen voi puolittaa halutessaan.
Nämä pikkuleivät ovat mureita ja pehmoisia sisältä.
Tämä ohje on yli 40-vuotta vanha ja aina yhtä hyvä!