Tuotekehittelyn ja muutaman sämpyläntaikinan leiponeena syntyi nämä gluteenittomat maukkaat perunasämpylät joista olin haaveillut jo kauan aikaa.
Nyt siihen oli oiva mahdollisuus kun Virtasalmen Viljatuote lähetti minulle jauhoja ja jauhoseoksia.
Käytin tässä taikinassa Virtasalmen Viljatuoteen gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta.
Tiesithän että Virtasalmen Viljatuotteelta löytyy uudet upeat ww sivut ja niiden sivujen kautta voit tilata jauhoja, jauhoseoksia, psylliumia, muroja, myslejä ym ym.
Pääset tästä verkkokaupan linkistä tilausta tekemään.
Tästä taikina määrästä tulee 16 kpl kuohkeita sämpylöitä.
Näissä sämpylöissä rakenne ja ulkonäkö kohtaa toisensa ja ne ovat kauniita ja maultaan herkullisia.
Säilytin kokeeksi sämpylöitä ihan muovipussissa ja huoneenlämmössä seuravaan päivään asti ja rakenne, maku ja ulkönäkö eivät olleet kärsineet yhtään tuossa ajassa.
Ohje:
5 dl maitoa, maitojuomaa, riisimaitoa, soijamaitoa tai vettä + 42 asteista
2 ps kuivahiivaa
6 dl perunamuussia
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
4 rkl rypsiöljyä
Jos sinulla on tähteeksi jäänyttä perunamuussia käytä se tähän sämpylätaikinaan.
Jos taas ei niin tee esim. kuten minä Lidlin perunamuussiaineksista yksi annos muussia paketin kyljessä olevan ohjeen mukaan mutta jätä voi pois.
Sekoita + 42 asteiseen veteen kuivahiiva ja lisää psyllium joukkoon.
Anna turvota psylliumin noin. 5 minuuttia.
Lisää sokeri ja suola.
Lisää perunasose ja sekoita huolellisesti niin ettei muussista jää paakkuja taikinaan.
Alusta joukkoon jauhoseos ja öljy sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella noin. 3 min. kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
Taikina on perunamuussin takia hiukan tahmaista joten käytä leipomisessa virtasalmen viljatuotteen gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta.
Leivo taikinasta jauhotetulla leivinalustalla tanko ja jaa se ensin kahtia.
Leikkaa molemmista taikina tangoista 8 kpl yhtä suuria taikinapaloja ja pyöittele jauhojen avulla ne sämpylöiksi.
Nostele sämpylät leivinpaperoidulle pellille ja anna niiden kohota lämpöisessä paikassa leivinliinan alla 30 min.
Paista sämpylät uunin keskitasolla 250 asteessa n. 15 minuuttia.