Virtasalmen Viljatuote laittoi minulle jokin aika sitten gluteenittomia jauhoja ja jauhoseoksia.
Tänään leivoin Viljatuotteen vaaleasta jauhoseoksesta muhkeita sämpylöitä.
Siitä olen toki ennenkin leiponut maukkaita sämpylöitä.
Vaaleaa jauhoseosta saa kaupoista 500 g paketeissa ja tilamaalla Viljatuotteen verkkokaupasta saa myös 5-kilon jauhopusseissa.
Blogini oikealla puolella on Viljatuotteen logo josta pääsette suoraan heidän weppi sivuilleen.
Siellä on joka kuukausi hyviä tarjouksia ja nyt on tulossa markkinoille Viljatuotteelta Lettujauhoseos ja Nokkoslettujauhoseos joita odotan kovasti!
Tästä taikinasta saat 15 kpl sämpylöitä
Ohje:
7 1/2 dl kädenlömpöistä vettä
1 1/2 tl suolaa
1 pkt tuoretta hiivaa (tai 1 1/2 ps. kuivahiivaa)
2 rkl pullomargariinia
9 dl viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
Noin. 2 dl jauhoja leipomiseen.
Murustele tuore hiiva kulhon pohjalle ja lisää kädenlämpöisen vesi (+37 asteinen.)
(Jos käytät kuivahiivaa sekoita se pieneen jauhomäärään tai suoraan nesteeseen jonka lämpötilan tulee olla +42 asteista.)
Lisää suola ja vähitellen jauhoja hyvin vatkaten kunnes taikina on sakeahkoa.
Lisää pullomargariini ja loput jauhoista alustaen hyvin taikinaa samalla joko käsin tai yleiskoneella.
Taikina on silloin hyvin vaivattua kun se irtoaa taikinakulhon reunoista.
Laita astian pohjalle leivontaan käytettävät jauhot ja nostele ruokalusikalla taikinasta kasoja siihen ja muotoile niistä jauhotetuissa käsissä pellille joko pyöreitä tai soikeita sämpylöitä.
Anna kohota hyvin huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä noin 30 min.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.
Sämpylöistä tulee näin erittäin rapeita pinnalta, pohjalta ja maku on todella pehmeä ja maukas!