Tätä leipää kehittelen usemman leivän verran ennenkuin pääsin haluttuun lopputulokseen.
Ohje:
1/2 l kädenlämpöistä maitoa, maitojuomaa tai riisimaitoa (+37 asteista)
50 g tuoretta hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1/2 dl mummon mielihyvä perunahiutaleita
2 rkl pullomargariinia
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää suola, sokeri ja perunahiutaleet.
Mittaa jauhot, lisää ensin noin puolet jauhoista taikinaan vispilällä hyvin vatkaten, sen jälkeen pullomargariini ja loput jauhot.
Vaivaa taikinaa koneella tai käsin noin 3 minuuttia.
Kaada taikina voideltuun, suorakaiteen muotoiseen 2,5 litraiseen leipävuokaan ja kohota leipää lämpöisessä paikassa leivinliinan alla noin. 30 minuuttia.
Paista leipä uunin alatasolla 200 asteisessa uunin lämmössä 40-45 minuuttia kunnes leipä on kypsä.
Vinkki!
Tämä leipä sopii hyvin voileipäkakkuihin, kolmioleipiin, paahtoleiväksi, köyhiin ritareihin ja korppuihin.
Yläkuvassa valmis gluteeniton leipätaikina.
Leipätaikina 2,5 litran vuoassa.
Yläkuvassa näette hyvin kohonneen gluteenittoman vuokaleivän.
Molemmissa kuvissa näette juuri uunista otetun kypsän leivän.
Yläkuvassa näette miten hyvin leipä on kypsynyt pohjalta, päältä ja se on kuohkeaa ja maukasta.