perjantai 9. marraskuuta 2018

Gluteeniton Piimäkakku




Ohje:

3 dl piimää
1 ½ tl soodaa
2 dl sokeria
2 dl siirappia
1 tl neilikkaa
(1 tl kanelia) 
3 dl rusinoita
200 g sulatettua voita tai margariinia


Kaikki ainekset sekoitetaan esim. kierrevispilällä yhteen edellä mainitussa järjestyksessä ei siis vatkata muuten taikinasta tulee sitkeää.
Seos kaadetaan voideltuun, korppujauhoilla jauhotettuun vuokaan ja paistetaan 200 asteisessa uunin lämmössä noin. 1 tunti. 



Vinkki! 

Laitoin kokeeksi teelusikallisen kanelia kakkutaikinaan ja se taittoi kivasti soodan ja piimänkin makua. 
Oli minusta jopa paremman makuistakin kanelin kera. 
Alkuperäisessä reseptissäni ei ole kanelia ja sen takia laitoin sen sulkuihin jos joku tykkää kanelin mausta niin voi laittaa sitä taikinaan.  









  Tuo musta pilkku joka näkyy kakun pinnalla on sitten rusina. ;) 
 Tuo musta pilkku joka näkyy kakun pinnalla on sitten rusina. ;) 













11 kommenttia:

  1. Laitoinpa kokeiluun kun likka tulee huomenna Isänpäiville niin saa kakkuakin, pullaa pitää huomenna leipoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jarmo ja kiitti kivasta kommentistasi! ♡ Varmaan kakkusi ja pullat on onnistuneet. Kylläpä tyttären on mukava tulla isin luokse kun siellä ovat odottaneet tuollaiset herkut! :) Ps. Mukava myös huomata että te isitikin leivotte gluteenittomia leivonnaisia. ♡

      Poista
  2. Hei. Joululeivonnaisten suunnittelu vasta alussa - minulla Virtasalmen viljatuotteen jauhoja pelkästään nykyään - osaisitko suoralta käsin sanoa suhdetta virtasalmi - joku muu merkki - paljonko vähennän jauhon määrää, koska nuohan turpoavat eri laill....olen nyt ollut ulkomailla vajaan 2 kk ja taidan olla ruosteessa leipomisessa, täällä ei ole uunia :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Ritva! ♡ Tuohon piimäkakkuun varmaan riittäisi joko 4 tai 4,5 desi litraa viljatuotteen jauhoja. :)

      Poista
  3. Nyt lähtee piimäkakku kokeiluun, jouluksi munaton ja gluteeniton.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi mummun elämää! ♡ Ihanaa noin sitä pitää kokeilla vaan rohkeasti! :)

      Poista
  4. Hei, kakku näyttää herkulliselta. Miten tuon siirapin käyttö. Tekeekö kakusta imelän makuisen? Kaapista löytyy viljatuotteen kaurajauhoa, jolla ajattelin korvata osan vaaleista gluteenittomista jauhoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Ei siirappi tee imelän makuista kakusta kun siinä on piimää. :)

      Poista
  5. Hei Helka,kokeilen mielelläni reseptejäsi koska minun 2 lasta on geliaakikkoja.Olen hyväksi havainnut reseptisi👍.Oikein hyvää Joulua sinnulle🧑‍🎄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sydäntä lämmittävästä kommentista! ❤️ Mukava kuulla että reseptini tulevat käyttöön! Kiitos joulun toivotuksista minulla oli ihana joulu kun tyttäret perheineen tulivat jouluaterialle ja joulupäivää viettämään unohtamatta ystävääni joka oli luonani ja koristeli kuusenkin niin hienosti. ❤️

      Poista
  6. Kiitos hyvistä ohjeista! Olet ilmeisesti tehnyt kokeita leivonnasta eri merkkisillä jauhoilla. Olisi kiva tietää miten määrät suhteutuvat. Esimerkiksi Semperin, Viljatuotteen, Pirkka ja Sunnuntai. Kiitos!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...