10 kappaletta
1 prk maitorahkaa (250 g)
2,5 dl vettä
1 tl psylliumia
25 g hiivaa
1,5 tl suolaa
2 rkl hunajaa tai siirappia
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,5 dl öljyä
4 dl semperin gluteenitonta fin mixin hienoa jauhoseosta
Pinnalle: maitoa
Ohjeet
Lämmitä rahka ja vesi kädenlämpöiseksi.
Lisää psyllium ja anna turvota noin 10 min.
Liuota hiiva seokseen.
Lisää suola, hunaja tai siirappi, kaurahiutaleet ja öljy.
Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja alusta pehmeäksi taikinaksi.
Anna taikinan levätä peitettynä noin 10 min.
Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa jauhoja apuna käyttäen.
Muotoile taikinasta kaksi tankoa.
Jaa tangot viiteen palaan.
Pyörittele palat sämpylöiksi ja aseta leivinpaperoidulle uunipellille.
Toinen ja helpoin tapa on tehdä niin että laitat toiseen kulhoon jauhoja, jonka jälkeen otat ruokalusikalla taikina pallon ja pyöräytät ensin jauhoissa ja sitten jauhotetuin käsin pyörittelet käsissä pyöreitä tai soikeita sämpylöitä, kuten minä tein.
Anna kohota leivinliinalla peitettynä noin 20-30 minuuttia.
Voitele sämpylät maidolla.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.
Tänään aion kokeilla tätä reseptiä! :D Iltapalaksi siis lämmintä leipää....Nam <3
VastaaPoistaKiva kun piipahdit Nora! <3 Olet varmaan jo kokeillut tätä ohjetta... ;) Musta nää on todella hyviä myös seuraavana päivänä ja keliaakikko ystävät ovat nyt oikein urakalla alkaneet leipomaan näitä. <3
PoistaNäitä täytyy ehdottomasti kokeilla!
VastaaPoistaKiitos käynnistäsi! :) Ovat todella maukkaita ja rahka antaa kivan maku lisän...
PoistaHei tuntuu ihanalta ,mutta mitä käytän kun lapsenlapseni ei voi käyttää kauraa.Mikä olisi hyvä sen tilalle.
VastaaPoistaKiitos kommentistasi tonttumuori! ♡ Tilalle voit laittaa gluteenittomia jauhoja mitä ohjeessa on merkitty tai jos sietää esim. tattarihiutaleita niin niitä sitten. :)
Poista