1 vaniljatanko
5 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
3 liivatelehteä
500 g tuoreita mansikoita
1 tl raastettua sitruunankuorta
mintunlehtiä
Jaa vaniljatanko pitkittäin kahtia ja laita puolikkaat sekä kerma ja 1
dl sokeria kattilaan.
Kuumenna miedolla lämmöllä ja anna kiehua koko
ajan sekoittaen 2-3 min.
Ota kattila pois liedeltä ja anna hiukan
jäähtyä.
Laita liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. ota vaniljatangon puolikkaat pois ja raaputa siemenet kermaan.
Laita liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. ota vaniljatangon puolikkaat pois ja raaputa siemenet kermaan.
Purista liivatelehdistä
vesi ja sekoita ne kuumaan, mutta ei kiehuvaan kermaan.
Sekoita, kunnes
liivate on sulanut.
Kasta 4 kpl noin 1 1/2 dl:n vuokaa kuumaan veteen (älä kuivaa niitä)
siivilöi vaniljakerma vuokiin. Anna jäähtyä, peitä muovikelmulla ja
laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.Puhdista, huuhtele, ja puolita mansikat. Laita 8 mansikanpuolikasta sivuun.
Laita loput mansikat, sitruunankuori ja loput sokerista
kattilaan ja keitä hiljalleen 2-3 min, kunnes mansikat ovat pehmenneet
mehukkaiksi.
Purista mansikat sihdin läpi ja anna nesteen jäähtyä.
Purista mansikat sihdin läpi ja anna nesteen jäähtyä.
Lusikoi
kastike lautasillle, kaada pannacotat päälle ja koristele mintunlehdillä
ja muutamalla mansikanpuolikaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti