Ohje on otettu FB-Kokki ryhmästä!
Blinit
Bellevuen keittiössä tehdään seuraavan lailla.
1/2 litraa täysmaitoa
1/2 litraa vettä
35g hiivaa
500g tattarijauhoa
50g ruisjauhoa
100g vehnäjauhoja
1tl suolaa
Tee noista taikina.
Anna olla huoneen lämmössä yön yli.
Lisää taikinaan juuri ennen paistamista. 4 kananmunan valkuaista kovaksi vatkattuna ja 4 keltuaista sekä tilkka voita.
Paista kirkastetulla voilla.
Jotta blinistä tulisi rapea päältä, kuohkea sisältä, lisää kirkastettua voita ainoastaan paistetulle pinnalle.
Muuten tulee rasvainen lätty.
Blinien onnistumisen salaisuus on kuohkea taikina.
Älä pihistele paiston aikana kirkastettua voita.
Käytä sitä runsaasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti