perjantai 26. huhtikuuta 2013

Mukaellut/gluteenittomat rahkasämpylät



Ainekset

20 kappaletta

2 prk maitorahkaa (500 g)
5 dl vettä
2 tl psylliumia
50 g hiivaa
3 tl suolaa
4 rkl hunajaa tai siirappia
4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
 
1 dl öljyä
4 dl fin mixin hienoa jauhoseosta
3-4 dl viljatuotteen gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta

Pinnalle: maitoa

Ohjeet

Lämmitä rahka ja vesi kädenlämpöiseksi.
Lisää psyllium ja anna turvota noin 10 min.
Liuota hiiva seokseen.
Lisää suola, hunaja tai siirappi, kaurahiutaleet ja öljy.
Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja alusta pehmeäksi taikinaksi.
Anna taikinan levätä peitettynä noin 10 min.
Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa jauhoja apuna käyttäen.
Muotoile taikinasta kaksi tankoa.
Jaa tangot kymmeneen palaan.
Pyörittele palat sämpylöiksi ja aseta leivinpaperoidulle uunipellille.

Toinen ja helpoin tapa on tehdä niin että laitat toiseen kulhoon jauhoja, jonka jälkeen otat ruokalusikalla taikina pallon ja pyöräytät ensin jauhoissa ja sitten jauhotetuin käsin pyörittelet käsissä pyöreitä tai soikeita sämpylöitä, kuten minä tein.

Anna kohota leivinliinalla peitettynä noin 20-30 minuuttia.
Voitele sämpylät maidolla.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...