sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Blinit

Tällä ohjeella tulee maukkaita blinejä ja ne on helppo paistaa.

Tattari ei maistunut liian voimakkaasti niin kuin toisissa ohjeissa.

Ohje:

5 dl täysmaitoa (laktoositonta maitojuomaa)
20 g hiivaa
2,5 dl tattarijauhoja
 1,25 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta semperin fin mixin hienoa jauhoseosta)
3 keltuaista
1 tl suolaa
0,5 dl sulaa voita
1 tlk kermaviiliä
3 vaahdotettua valkuaista
voita paistamiseen

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. 

Vatkaa joukkoon jauhot ja anna olla huoneenlämmössä 3-6 tuntia.
Lisää munankeltuaiset, suola, voisula ja kermaviili - sekoita hyvin. 

Nostele valkuaisvaahto joukkoon.
Paista paksuhkoja blinejä blini- tai lettupannulla.

Jos ette omista blini pannua ja paistatte tavallisella pienireikäisellä lettupannulla niin tästä annoksesta tulee noin. 50 bliniä. 

Tämän ohjeen sain hyvältä ystävältäni, joten kiitos tästä kuuluu hänelle!

2 kommenttia:

  1. Kylläpä tuli hyviä blinejä! Helppo ohje ja helppo paistaa, vaikka tein ensimmäistä kertaa blinejä itse. Eipä eronneet tavallisista oikeastaan yhtään. Ihanaa illanistujaisruokaa hiihtolomalla. Kiitos taas kerran!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blinipannulla tuli 13 paksuhkoa bliniä. Kaksi per syöjä riitti. Reippaimmat söivät kolme.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...