(Ohje otettu yhteishyvän ruokalehdestä)
12 annosta
Pohja:
150 g voita
3 rkl sokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja (tai sama määrä gluteenitonta fin mixin hienoa jauhoseosta)
Täyte:
2 prk (à 200 g) appelsiinilla maustettua tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
Voitele irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 24 cm) reunat ja päällystä pohja leivinpaperilla.
Valmista taikina.
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa joukkoon kananmuna.
Lisää jauhot ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Kauli taikina ja painele vuoan pohjalle ja reunoille.
Notkista tuorejuustot kulhossa.
Sekoita joukkoon kaikki täytteen aineet.
Kaada täyte vuokaan.
Paista kakkua 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Nosta kakku jäähtymään ritilälle.
Anna kakun vetäytyä hyvin ennen tarjoilua.
Pohja:
150 g voita
3 rkl sokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja (tai sama määrä gluteenitonta fin mixin hienoa jauhoseosta)
Täyte:
2 prk (à 200 g) appelsiinilla maustettua tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
Voitele irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 24 cm) reunat ja päällystä pohja leivinpaperilla.
Valmista taikina.
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa joukkoon kananmuna.
Lisää jauhot ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Kauli taikina ja painele vuoan pohjalle ja reunoille.
Notkista tuorejuustot kulhossa.
Sekoita joukkoon kaikki täytteen aineet.
Kaada täyte vuokaan.
Paista kakkua 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Nosta kakku jäähtymään ritilälle.
Anna kakun vetäytyä hyvin ennen tarjoilua.
Hei
VastaaPoistaOlen ollut keliaakikko vähän yli vuoden. Gluteenittomat leivonnaiset ovat haastavia, mutta eivät mahdottomia. Itse valmistamalla saa parhaat. Tämä kakku on tosi hyvä. Tein uudelleenkin, mutta tapojeni mukaan hieman muuntelin, eli ranskankerman sijaan laitoin rahkaa ja vielä raastoin appelsiinin kuorta joukkoon. vaahdotin myös kuohukermaa desin verran . kakusta tulee volyymiltaan suurempi.
Gluteenittomien leivonnaisten ongelma on myös se, että usein sokerin määrää vähennetään liikaa. Eli saadaan pieniä kivimäisiä mauttomia syötäviä.
Hei Ulla ja kiitos kommentista! ♡ Hienoa kuulla että olet muokannut ohjetta ja olet saanut reilun kokoisen kakun. Kuullostaa todella maukkaalta tuo sinun ohjeesi! :)
Poista