8 annosta
3 dl vettä
1,5 dl puuroriisiä
7 dl maitoa
1,5 kg porkkanoita
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 kananmuna
0,5 tl suolaa
3 rkl tummaa siirappia
ripaus rouhittua valkopippuria
Pinnalle
3 rkl gluteenittomia korppujauhoja (esim. Moilasen gluteenitonta korppujauhoa)
1 rkl voita
Ohjeet
Kiehauta 3 dl vettä ja lisää riisit joukkoon.
Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
Lisää maito ja anna hautua kannen alla lähes puuroksi.
Keitä kuoritut ja paloitellut porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
Valuta ja soseuta porkkanat.
Sekoita soseen joukkoon kananmuna ja mausteet.
Sekoita joukkoon riisipuuro.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan (n. 2 l).
Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele korppujauhot pinnalle.
Lisää päälle muutama voinokare.
Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 2 tuntia.
Olet pelastanut minut usein ja saanut minut leipomaan ja kokkaamaan kaikkea gluteenitonta hyvää. nyt olen teen kaikki laatikot, syönyt 2 :D ja bataatti tekemättä. Kyllä tulee hyvää! kaupasta ei näin hyvää saa. Olet oikea aarre ja Siunaus kun jaat muille reseptit. Julia
VastaaPoistaKiitti sydäntä lämmittävästä kommentistasi Julia! ♥ Ihanaa kuulla että laatikot ovat onnistuneet ja maku on hyvä! :) Eihän itse tekemiä joululaatikoita voi edes verrata kaupasta ostamiin laatikoihin. ;) On ne vaan hyviä kun itse valmistaa.
PoistaKiitos 💖 💖 tällä ohjeella juuri ekan satsin tein pakkaseen
VastaaPoistaKiitos kommentistasi Tyttökuitenkin! ♥ Mukava kuulla että olet saanut maukasta porkkanalaatikkoa pakkaseen! :)
Poista