(Ohje on otettu Pirkka lehdestä)
Pohja
200 g voita
3 kananmunaa
2 dl sokeria
3 1/2 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
2 ps (à 200 g) vadelmia (pakaste)
Täyte ja kuorrutus
n. 2 dl vadelmahilloa
2 rs (à 180 g) Pirkka kevyt appelsiinituorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 prk (250 g) maitorahkaa
Sulata rasva.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää jauhoseos ja jäähtynyt rasva vuorotellen muna-sokerivaahtoon.
Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
Ennen kuin avaat vadelmapussit, murskaa jäisiä vadelmia pienemmiksi kämmenen alla pöytää vasten.
Ripottele jäiset vadelmat taikinan päälle ja paista pohjaa 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Leikkaa jäähtynyt levy puoliksi.
Levitä toisen puolikkaan päälle noin 1 dl vadelmahilloa ohueksi kerrokseksi.
Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään.
Lisää joukkoon maitorahka.
Levitä puolet massasta varovasti vadelmahillon päälle.
Nosta toinen pohjalevyn puolikas nurinperin täytteen päälle.
Näin saat leivoksiin sileän pinnan.
Levitä loput tuorejuustotäytteestä tasaisesti leivosten pintaan.
Leikkaa leivoslevyn ulkoreunat suoriksi ja paloittele 16 osaan.
Voit puhdistaa veitsen välillä, niin leivosten pinta pysyy kauniina.
Lusikoi vadelmahilloa pieneen pakastepussiin tai pursotinpussiin.
Koristele leivokset pursottamalla niiden pintaan esimerkiksi pienet sydämet.
2 rs (à 180 g) Pirkka kevyt appelsiinituorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 prk (250 g) maitorahkaa
Sulata rasva.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää jauhoseos ja jäähtynyt rasva vuorotellen muna-sokerivaahtoon.
Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
Ennen kuin avaat vadelmapussit, murskaa jäisiä vadelmia pienemmiksi kämmenen alla pöytää vasten.
Ripottele jäiset vadelmat taikinan päälle ja paista pohjaa 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Leikkaa jäähtynyt levy puoliksi.
Levitä toisen puolikkaan päälle noin 1 dl vadelmahilloa ohueksi kerrokseksi.
Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään.
Lisää joukkoon maitorahka.
Levitä puolet massasta varovasti vadelmahillon päälle.
Nosta toinen pohjalevyn puolikas nurinperin täytteen päälle.
Näin saat leivoksiin sileän pinnan.
Levitä loput tuorejuustotäytteestä tasaisesti leivosten pintaan.
Leikkaa leivoslevyn ulkoreunat suoriksi ja paloittele 16 osaan.
Voit puhdistaa veitsen välillä, niin leivosten pinta pysyy kauniina.
Lusikoi vadelmahilloa pieneen pakastepussiin tai pursotinpussiin.
Koristele leivokset pursottamalla niiden pintaan esimerkiksi pienet sydämet.
Vinkki: Koska leivokset ovat makeita ja jos et tahdo ihan noin makeita leivoksia, niin vähennä esim. hillon määrää kuten mä tein ja laita täytteeseen vaan 1 dl tomusokeria kahden sijasta. :) Näin saat vähemmän makeita leivoksia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti