n. 500 g nyljettyä haukia, ahventa ym. kalaa.
1 sipulia
1 ½ tl suolaa
½ tl sitruunapippuria
1 dl korppujauhoja
3 dl kermaa
2 munaa
½ dl voisulaa
Lisää monitoimikoneseen kuorittu sipuli lohkoina ja nahattomat kalapalat.
Turvota korppujauhot kermassa.
Sulata voi.
Anna koneen käydä niin pitkään kunnes kala on hienoa massaa.
Lisää kala/sipuli massan joukkoon kananmunat, kermassa turvotetut korppujauhot, voisula, suola ja mausteet ja anna koneen käydä vielä sen aikaa kunnes massa on hyvin sekaisin.
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Vuoraa pitkulainen leipävuoka leivinpaperilla ja kaada massa siihen.
Laita uunipannulle kiehuvaa vettä ja nosta vuoka siihen.
Peitä paksulla foliolla ja anna hautua tunti.
Vinkki: Voit halutessasi laittaa taikinaan tuoretta tilliä tai kuivattukin käy oikein hyvin.
Tein lohkoperunoita murekkeelle....
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti