20 kpl
5 dl piimää
50 g hiivaa
1 rkl fiperhusk-psyllium valmistetta
½ tl anista
1 tl fenkolia
½ tl kuminaa
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
1 dl tattarijauhoja
1 dl soijajauhoja
4 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
Voiteluun: Siirappivettä
(1 osa siirappia ja 1 osa vettä)
Koristeeksi:
anista, fenkolia ja kuminaa
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen ja lisää fiberhuski turpoamaan.
Hienonna mausteet ja lisää kaikki aineet taikinaan ja alusta tasaiseksi.
Kohota taikinaa peitettynä ainakin tunti ja leivo siitä sitten sämpylöitä.
Kohota sämpylöitä pellillä puolisen tuntia, voitele siirappivedellä, koristele mausteilla ja paista 225 asteessa 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti