1 l reilusti kädenlömpöistä vettä
2 tl suolaa
2 pussia kuivahiivaa
vajaa 1/2 dl juoksevaa margariinia
noin 800 g viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
Sekoita
reilusti kädenlämpöiseen veteen suola ja pienessä jauho määrässä
sekoitettu kuivahiiva.
Lisää vähitellen jauhoja ja kun taikina on
sakeahko lisää juokseva margariini ja loput jauhoista alustaen hyvin
taikinaa samalla joko käsin tai koneella.
Taikina on silloin hyvin
vaivattua kun se irtoaa taikinakulhon reunoista.
Tee toisesta puolesta
taikinaa esim. sämpylöitä ja toisesta muotoile pellille pötkön muotoinen
leipä tai vuokaleipä ja anna kohota noin 30 min.
Paista 250 asteisessa uunissa noin
30-35 minuuttia.
Leivästä ja sämpylöistä tulee näin erittäin rapeita
pinnalta, pohjalta ja maku on todella maukas!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti