Riisipuuro
25 g voita
1 l laktoositonta täys tai kevytmaitojuomaa
2 ½ dl puuroriisiä
1 tl suolaa
Laita kattilan pohjalle voi ja anna sen sulaa.
Lisää maitojuoma ja kiehauta se.
Lisää riisit joukkoon koko ajan sekoittaen ettei riisit paakkuunnu.
Kun puuro kiehahtaa laita kattilan alle teräksinen ritilä.
Pienennä lämpötila ja anna puuron hautua välillä sekoittaen 40 minuuttia.
Lisää lopuksi suola ja jätä puuro kannen alle jäähtymään.
Taikina:
½ litraa kädenlämpöistä vettä
30 g tuoretta hiivaa (tai kuivahiivaa 1 pussi)
1 tl suolaa
400 g viljatuotteen vaaleaa leipäjauhoseosta
1/4 dl margariinisulaa
(Jos käytät kuivahiiva niin muista että veden lämpötila on se 42 asteista eli reilusti kädenlämpöistä vettä.)
Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva ja suola.
Lisää vähitellen jauhoja ja kun taikina on sakeahko, lisää juokseva margariini ja loput jauhoista alustaen hyvin taikinaa samalla joko käsin tai koneella.
Taikina on silloin hyvin vaivattua kun se irtoaa taikinakulhon reunoista.
Laita kulhon pohjalle loput paketin jauhoista ja nostele ruokalusikalla taikinasta kökköjä siihen ja muotoile niistä jauhotetuissa käsissä pellille suoraan pyöreitä kakkaroita.
Taputtele kakkarat noin ½ cm paksuiseksi.
Laita noin 1 rkl riisipuuroa päälle ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi reunoja myöten.
Kuumenna uuni 250 asteiseksi.
Anna kukkosten kohota sen aikaa kunnes uuni on halutussa lämpötilassa ja paista kukkoset kullan ruskeiksi noin 10 - 15 minuuttia uunista riippuen.
Voitele kukkoset voisulalla jossa on tilkka maitoa ja hieman suolaa ellet käytä voimakas suolaista voita.
Vinkki: Haudutusritilä on ihan ehdoton ykkönen jokaisen keittiössä.
Hei
VastaaPoistaTein just nuita ja vie kielen mennessään, munavoin kaa niin taivaallista <3
Hei ja kiitos kommentistasi! ♥ Kukkoset eli pyöröt on tosi hyviä! ♥
PoistaMoi
VastaaPoistaEtsiskelin suolan määrää taikinaan ja löytyhän se....
Mulla on äiteen vanha resepti ja siinä luki vaan "suolaa" ;)
Tossa mun reseptissä oli että taikinaa kohotetaan ensin kulhossa,tehdään ja täytetään kukkoset ja kohotetaan vielä vähän aikaa ja paistetaan...mutta kaikki on varmaan erittäin hyvejä....Jouluja!!!
Moi! :)
PoistaKiitos kommentistasi. ♥ Mä jo säikähdin että onko suolan määrä unohtunut ja tarkistin että onhan se ohjeessa. :) Sillä kohotus ohjeella minäkin tein aina kukkoset ennen keliakiaani, mutta nyt riittää tuo yksi kohotuskin gluteenittomille taikinoille. Tosin voi sitä kohotella ensin taikinanakin, ei siitä kukkoset piloille mene. ;)
Monena päivänä käyny täällä lueskelemassa ja makustelemassa mielessäni tätä reseptiä, anoppi tekee näitä, heillä nimellä kukkosia.. Vielä jäänyt kokeilematta itse, mutta ehkä vielä lähipäivinä sen teen.. Oon vaan niin huono miettimään noita määriä grammoista deseiksi, siihen usein kaatuu leipominen tietyllä ohjeella.
VastaaPoistaOhje vaikuttaa todella herkulliselta kyllä <3 Ja muutenkin koko blogi täynnä mitä parhaimpia ohjeita. kiitos :)
Kiitos kommentistasi joka lämmitti sydäntäni! ♥ Mukavaa kuulla että olet löytänyt jo hyviä ohjeita! ♥ Meilläkin täällä ne ovat kukkosia. :) Viljatuotteen jauhot ovat 500 g pakkauksissa ja jätän sinne pohjalle hiukan leivonta jauhoja, että taikinasta tulisi mahdollisimman pehmoinen. :) En mittaa jauhoja vaan laitan käsi tuntumalla ja sinne yleensä jää se 100 g leivontaa, eli noin reilu desin verran. :)
PoistaKukkosia olen paistanut kolmekymmentä vuotta välillä menee pitempi aika kun paistan hyviä ovat. Äitini ohjeessa laitoin kauraryyniä
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! ♥ Minäkin laitoin aina ennen keliakiaani kaurahiutaleita taikinan joukkoon ja voihan niitä nytkin laittaa kun muistaa vaan ne gluteenittomat kaurahiutaleet. :)
PoistaKa tulipa tehtyy pyörösiä, ekaa kertaa, eikä jää viimeseks :) Tosin käytin vaan tavan vehnäjauhoja ja vähän seassa durumjauhoja. Koko perheelle maistu :)
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! ♥ Hieno juttu että löysit reseptin ja muokkasit siitä mieleisesi! :) Tuo sekoitus onkin tosi hyvä pyöröjen pohjaksi! :)
Poista