Pohja:
300 g kaurakeksejä (tai joulupipareita)
100 g voisulaa
Täyte:
3 dl kuohukermaa
1 dl maustamatonta tuorejuustoa
1 dl maitorahkaa
3 dl mangososetta
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
7 liivatetta
1/2 dl mehua
Kiille:
3 dl vadelma- tai passiososetta
3 liivatetta
Koriste:
tuoreita marjoja
Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi.
300 g kaurakeksejä (tai joulupipareita)
100 g voisulaa
Täyte:
3 dl kuohukermaa
1 dl maustamatonta tuorejuustoa
1 dl maitorahkaa
3 dl mangososetta
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
7 liivatetta
1/2 dl mehua
Kiille:
3 dl vadelma- tai passiososetta
3 liivatetta
Koriste:
tuoreita marjoja
Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi.
Lisää jäähtynyt voisula.
Painele seos irtopohjaisen, halkaisijaltaan noin 24 cm:n kokoisen vuoan pohjalle.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna mehutilkka, purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan liemeen.
Lisää liivateseos mangososeeseen vähän jäähtyneenä ja sekoita mangosose vaahtoon.
Tarkista maku.
Kaada täytemassa keksimurupohjan päälle.
Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Jos haluat, voit tehdä kakun päälle vielä ohuen, erivärisen kiillekerroksen ennen kuin irrotat sen vuoasta, esimerkiksi vadelma- taipassionsoseesta.
Irrota hyytynyt kakku varovasti vuoasta, siirrä tarjoilulautaselle ja koristele tuoreilla marjoilla tai haluamallasi tavalla.
Jos haluat isomman kakun, käytä isompaa vuokaa ja tee täytettä kaksinkertainen määrä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti