tiistai 19. helmikuuta 2013

Kermakaramellit (kinuskit)

Tämä ohjeen kirjoitin omasta Kotiruoka kirjasta joka on painettu 1979.

1 l kuohukermaa
½ kg sokeria
2 dl siirappia
1 vaniljatanko

Kerma, sokeri ja vaniljatanko keitetään ensin sakeaksi seokseksi, joka jäähdytetään.
Siirappi kiehautetaan, 3 rkl jäähtynyttä seosta lisätään ja seos kiehautetaan.
Täten jatketaan, kunnes koko kermaseos on siirappiin sekoitettu ja keitetään edelleen sitä hyvin sekoittaen niin kauan kunnes pisara seosta kylmän veteen tiputettuna kovettuu.
Vaniljatanko otetaan pois ja seos kaadetaan voidellulle vadille tai tarjottimille jäähtymään.
Siitä leikataan 1 cm:n levyisiä ja 4 cm:n pituisia paloja, jotka voi haluteessaan kääriä vaikka folioon, eli tehdä karkkeja...

Ps. Tälläkin ohjeella olen tehnyt ja tulee tosi pehmeitä ja hyvän makuisia kinuskeja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...