Kaalilaatikko (3-4 annosta)
700 g kaalia
6 dl vettä
1½ kpl gluteenitonta lihaliemikuutiota (esim. Knorrin)
1 dl puuroriisiä (esim. Risella riisiä)
300 g naudanjauhelihaa
1 sipuli
3 rkl siirappia
¼ tl pippurisekoitusta
1 dl ruokakermaa tai kuohukermaa
Hienonna kaali ja sipuli.
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää lihaliemikuutiot, riisi ja hienonnettu kaali joukkoon.
Anna kiehua miedolla lämmöllä sen aikaa kun kypsennät jauhelihan ja hienonnetun sipulin.
Kypsennä jauheliha ja sipuli pannussa.
Lisää jauhelihasipuliseos kaalin ja riisiseoksen joukkoon, pippurisekoitus, siirappi ja kerma.
Maista onko seos hyvän makuista ja laita se voideltuun uunivuokaan.
Kypsennä ensin 225 asteisessa uunissa puoli tuntia ja laske lämpö 175 asteeseen ja jatka vielä kypsentämistä toinen puolituntia eli anna laatikon muhia yhteensä tunti uunissa. Mitä pidempään sitä haudutat miedolla lämmöllä sen parempaa siitä tulee!!
Tarjoile puolukkasurvoksen, hillon tai mustaviinimarjahyytelön kera.
Vinkki: Kun raastat kolme porkkanaa tuohon laatikkoon karkella terällä ja lisäät ne keittovaiheessa saat uusia makuvivahteita! :)
Täytyypä kokeilla kerman kans en ookkaan kokeillut.... tv anne ojala ent joensuulainen...
VastaaPoistaKermaa antaa pehmeän ihanan maun kaalilaatikkoon! :) Mukavaa tavata täällä myös muitakin Joensuulaisia ja kiitos käynnistäsi! <3
Poistaerittäin maukas ohje, kiitos :)
PoistaT: Haarala Markus
Kiitti kommentistasi! :) Kiva kuulla että ohje oli maukas! ♥
PoistaHei Helka!
VastaaPoistaOlen tehnyt reseptisi avulla kaalilaatikkoa ja nauttinut. Siirappia olen lisännyt vain lusikallisen. Joudun nykyisin varomaan maitoa. Minulla on tähän vuodenaikaan omenasosetta. Korvasin siirapin ja kerman sokerittomalla omenasoseella, jonka sekoitin jauhelihaan ja sipuliin. Haudutin aika pitkään 125 asteessa. Hyvää tuli näinkin. En kaivannut edes lisukkeita!
Kiitti kommentistasi Kaisa! ❤️ Kiitos ihanasta uudesta ohjeesta jossa olet laittnut omenasosotta kaalilaatikkoon! Aion itsekkin tuota kokeilla! :)
Poista