maanantai 18. helmikuuta 2013

Manteliset dallaspullat

(Noin 16 kpl koosta riippuen)

Pullataikina

2 1/2 dl maitoa

1 tl psylliumia
1 ps (11 g) kuivahiivaa
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
2 tl kardemummaa
100 g voita tai margariinia
  noin. 1 litra semperin hienoa jauhoseosta


Täyte

50 g voita tai margariinia
1 muna
1/2 tlk (à 250 g) maitorahkaa
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 pussi vaniljakastikejauhetta (Ekströms)
70 g (1 dl) kuorittuja manteleita

Voitelu ja koristelu


1 muna
raesokeria


  Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+ 42 astetta). 

Sekoita maidon joukkoon psyllium ja anna sen turvota noin 10 min. 
Sekoita sen jälkeen sokeri, suola, muna, vanilliinisokeri ja kardemumma sekä pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. 
Vaivaa taikinaan noin 1/3 jauhoista. 
Lisää pehmeä rasva. 
Vaivaa loput jauhot vähitellen.

Jauha täytteeseen tulevat mantelit tehosekottimella tai monitoimikoneella. 

Mantelit saavat jäädä hieman rouheisiksi. 
Sekoita pehmeän rasvan joukkoon muna, rahka, sokeri, vanilliinisokeri, vaniljakastikejauhe ja hienonnetut mantelit.

  Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. 

Kauli taikina 30 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. 
Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle. 
Rullaa levy kääröksi pitkän reunan suuntaisesti.

Jaa taikinarulla kahteen osaan ja siitä edelleen kahdeksaan palaan. 

Taikinasta tulee 16 kierrepullaa. 
Pane pullat leivinpaperin päälle uunipellille. 
Peitä liinalla ja kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla. 

Paista 225-asteisessa uunissa hieman keskitasoa alempana noin 10 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...