5 dl rasvatonta piimää
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
3/4 dl
siirappia
2 isohkoa perunaa
2 dl
kaurahiutaleita
2 dl
tattarijauhoa
5 dl viljatuotteen vaaleaa leipäjauhoseosta
½ dl voi tai marg. sulaa
Murenna hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola ja siirappi. Raasta perunat raakana raastimen hienoimmalla sivulla. Purista neste raasteesta ja pois ja lisää raaste taikinaan. Sekoita kaurahiutaleet, ja jauhot taikinaan sekä lopuksi sulatettu voi tai margariini. Täytä voideltu 2 litran leipävuoka taikinalla. Kohota 25 minuuttia. Paista 175 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.
Tein kaksi pienempää vuokaleipää tuosta taikinasta.
Siitä voi myös tehdä esim. ison limpun tai sämpylöitä.
Leivästä tuli makeahko, pehmoinen ja rakenteeltaan oikein hyvä eli sitä on hyvä leikata käsin tai leivänleikkurilla.
Ei murene ja ennen kaikkea maku on tosi hyvä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti