Ohje:
½ l reilusti kädenlämpöistä vettä ( 40 asteista)
1 tl suolaa
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl kypsää kaurarouhetta
1 pusssi kuivahiivaa
1 rkl siirappia
5 dl virtasalmen viljatuotteen gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2 rkl öljyä
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola ja pienessä jauho määrässä sekoitettu kuivahiiva.
Lisää seesaminsiemenet, kaurarouhe ja siirappi.
Lisää vähitellen jauhoja ja kun taikina on sakeahko lisää öljy ja loput jauhoista alustaen hyvin taikinaa samalla joko käsin tai koneella.
Taikina on silloin hyvin vaivattua kun se irtoaa taikinakulhon reunoista.
Leivo takinasta pyöreitä tai soikeita sämpylöitä ja anna niiden kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin 20-30 min.
Voitele sämpylät lämpöisellä vedellä ja ripottele pinnalle seesamin siemeniä.
Paista hyvin kohonneet sämpylät 250 asteisessa uunissa noin 20-25 min.
Sämpylät ovat erittäin maukkaita, meheviä, kuitupitoisia ja vatsaystävällisiä.
Tässä kuvasarjassa olen tehnyt kaksinkertaisen annoksen sämpylöitä.
Lisää seesaminsiemenet, kaurarouhe ja siirappi.
Lisää vähitellen jauhoja ja kun taikina on sakeahko lisää öljy ja loput jauhoista alustaen hyvin taikinaa samalla joko käsin tai koneella.
Taikina on silloin hyvin vaivattua kun se irtoaa taikinakulhon reunoista.
Leivo takinasta pyöreitä tai soikeita sämpylöitä ja anna niiden kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin 20-30 min.
Voitele sämpylät lämpöisellä vedellä ja ripottele pinnalle seesamin siemeniä.
Paista hyvin kohonneet sämpylät 250 asteisessa uunissa noin 20-25 min.
Sämpylät ovat erittäin maukkaita, meheviä, kuitupitoisia ja vatsaystävällisiä.
Tässä kuvasarjassa olen tehnyt kaksinkertaisen annoksen sämpylöitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti