Satuin vahingossa löytämään kaupasta Kaiserin 2,5 litran leipävuokia puoleen hintaan, joten niitähän oli heti ostettava kaksi kappaletta.
Ihanaa kun nyt voi tehdä kerralla kaksi isoa vuokaleipää uunissa ja pakastaa ne viipaleina.
Vuoat on samanlaisia kuin kuvassa oleva, mutta hieman tilavampia vaan.
Nyt kun vatsa sietää puhdasta gluteenitonta kauraa, niin leivoin usein kauraleipää, kun se on niin hyvää ja kuohkeaa!
Gluteeniton kauravuokaleipä
7 ½ dl vettä
50 g tuoretta hiivaa
1 ½ tl suolaa
3 rkl siirappia
3 dl gluteenitonta kaurahiutaletta
6 dl viljatuotteen gluteenitota vaaleaa leipäjauhoseosta
½ dl margariini sulaa
Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola, siirappi ja kaurahiutaleet.
Lisää vähitellen jauhoja ja kun taikina on sakeahko, lisää juokseva margariini ja loput jauhoista alustaen hyvin taikinaa samalla joko käsin tai koneella.
Taikina on silloin hyvin vaivattua kun se irtoaa taikinakulhon reunoista.
Kaada taikina voideltuun jauhotettuun leipävuokaan.
Voitele leivän pinta halutessasi vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
Anna kohota noin 25 - 30 min.
Paista 250 asteisessa uunissa noin 25 - 30 minuuttia.
Ps. Sopii oikein hyvin voileipäkakkuihin tai voileipiin! :)
Tuli hyvä leipä. Laitoin osan jauhoista gluteenittomia tummia jauhoja,auringonkukan siemeniä ja tattarijauhoja. Psylliumia 2tl jauhojen sekaan teki leivän kuohkeaksi.
VastaaPoistaKiitos kommentistasi Sirkku! ♡ Tuota leivän ohjettahan voi muokata mieleisekseen kuten sinäkin olet tehnyt. :)
PoistaKylläpäs saat aikaan hyvännäköisiä gluteenittomia leivonnaisia! Tätä reseptiä täytyy testata.
VastaaPoistaKiitos kommentistasi ja mukava kuulla että olet löytänyt hyvännäköisiä leivonnaisia! ❤️ Tuota reseptiä kannattaa ehdottomasti kokeilla!
VastaaPoista