Pohja:
100 g voita tai margariinia
2 dl semperin fin mixin gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1/4 tl suolaa
2 rkl vettä
Täyte:
n. 3 dl ryöpättyä, hienonnettua pinaattia tai 300 g pakastepinaattia
1 sipuli
1 rkl voita
1 prk (200 g) fetajuustoa
2 munaa
1 prk smetanaa
1 dl ruokakermaa
½ dl hienonnettua tilliä
1/4 tl rouhittua mustapippuria
2 dl juustoraastetta (esim. pizzaraastetta)
Valmista pohja.
Nypi pehmeän voin joukkoon kuivat aineet.
Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Levitä taikina voidellun piirasvuuan (28 cm) pohjalle ja reunoille.
Valmista täyte.
Paista pinaattia (jos käytät pakaste pinaattia sulata ja purista liika neste pois.) ja hienonnettua sipulia voissa, kunes sipuli hiukan pehmenee.
Valuta ja paloittele feta.
Riko munat kulhoon ja sekoita vispilällä.
Lisää smetana, kerma, pinaattiseos, feta ja nausteet.
Kaada täyte vuokaan.
Ripottele pinnalle juustoraaste.
Painele pinta tasaiseksi.
Paista 200 asteessa noin. 40 min.
Jos pinta ruskistuu liikaa peitä se leivinpaperilla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti