Tää resepti oli maukas ja hyvä paistaa.
Tattari ei maistunut liian voimakkaasti niin kuin toisissa ohjeissa.
BLINIT (gluteenittomat)
5 dl täysmaitoa (laktoositonta maitojuomaa)
20 g hiivaa
2,5 dl tattarijauhoja
1,25 dl vehnäjauhoja (gluteenitonta semperin fin mixin hienoa jauhoseosta)
3 keltuaista
1 tl suolaa
0,5 dl sulaa voita
1 tlk kermaviiliä
3 vaahdotettua valkuaista
voita paistamiseen
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon jauhot ja anna olla huoneenlämmössä 3-6 tuntia.
Lisää munankeltuaiset, suola, voisula ja kermaviili - sekoita hyvin.
Nostele valkuaisvaahto joukkoon.
Paista paksuhkoja blinejä blini- tai lettupannulla.
Tattari ei maistunut liian voimakkaasti niin kuin toisissa ohjeissa.
BLINIT (gluteenittomat)
5 dl täysmaitoa (laktoositonta maitojuomaa)
20 g hiivaa
2,5 dl tattarijauhoja
1,25 dl vehnäjauhoja (gluteenitonta semperin fin mixin hienoa jauhoseosta)
3 keltuaista
1 tl suolaa
0,5 dl sulaa voita
1 tlk kermaviiliä
3 vaahdotettua valkuaista
voita paistamiseen
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon jauhot ja anna olla huoneenlämmössä 3-6 tuntia.
Lisää munankeltuaiset, suola, voisula ja kermaviili - sekoita hyvin.
Nostele valkuaisvaahto joukkoon.
Paista paksuhkoja blinejä blini- tai lettupannulla.
Jos
ette omista blini pannua ja paistatte tavallisella pienireikäisellä
lettupannulla niin tästä annoksesta tulee noin. 50 bliniä.
Tämän ohjeen sain hyvältä ystävältäni, joten kiitos tästä kuuluu hänelle!
Tämän ohjeen sain hyvältä ystävältäni, joten kiitos tästä kuuluu hänelle!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti