Tämän ohje oli ollut tammikuun keliakia lehdessä ja bongasin sen Nooran blogista eli täältä http://ttoimii.blogspot.fi/ Muokkasin hieman ohjetta taas mieleisekseni ja tällä samalla ohjeella voi tehdä myös tavallista kauraleipää...
4 dl maitoa tai vettä
25 g tuoretta hiivaa tai 2 pussia kuiva hiivaa
2 tl psylliumkuorijauhetta (jätä tämä pois jos teet tavallista kauraleipää)
3/4 tl suolaa
2 rkl hunajaa tai siirappia
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
5 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl sulatettua margariinia tai voita
Voiteluun: vettä tai maitoa
Pinnalle: kaurahiutaleita
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Jos käytät kuiva hiivaa sekoita se jauhoseokseen ja muista että maidon täytyy silloin olla reilusti käden lämpöisempää eli noin 42 asteista.
Sekoita psylliumkuorijauhe joukkoon ja anna turvota noin 10 minuuttia.
Sekoita joukkoon suola, hunaja, kaurahiutaleet ja jauhoseos.
Lisää viimeiseksi sulatettu margariini ja sekoita taikina tasaiseksi.
Nostele taikina kahdeksi keoksi leivinpaperin päälle pellille.
Muotoile keot kahdeksi pyöreäksi leiväksi jauhotetuin käsin.
Taputtele leivät vielä tasaisiksi.
Ota pienellä pyöreällä muotilla keskeltä palaset pois ja tee niistä yksi sämpylä.
Näin taikinaa ei mene yhtään hukkaan.
4 dl maitoa tai vettä
25 g tuoretta hiivaa tai 2 pussia kuiva hiivaa
2 tl psylliumkuorijauhetta (jätä tämä pois jos teet tavallista kauraleipää)
3/4 tl suolaa
2 rkl hunajaa tai siirappia
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
5 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl sulatettua margariinia tai voita
Voiteluun: vettä tai maitoa
Pinnalle: kaurahiutaleita
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Jos käytät kuiva hiivaa sekoita se jauhoseokseen ja muista että maidon täytyy silloin olla reilusti käden lämpöisempää eli noin 42 asteista.
Sekoita psylliumkuorijauhe joukkoon ja anna turvota noin 10 minuuttia.
Sekoita joukkoon suola, hunaja, kaurahiutaleet ja jauhoseos.
Lisää viimeiseksi sulatettu margariini ja sekoita taikina tasaiseksi.
Nostele taikina kahdeksi keoksi leivinpaperin päälle pellille.
Muotoile keot kahdeksi pyöreäksi leiväksi jauhotetuin käsin.
Taputtele leivät vielä tasaisiksi.
Ota pienellä pyöreällä muotilla keskeltä palaset pois ja tee niistä yksi sämpylä.
Näin taikinaa ei mene yhtään hukkaan.
Kohota leipiä 20 minuuttia.
Voitele ne ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
Paista 225-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
Voitele ne ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
Paista 225-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
Suuri kiitos tästä(kin) reseptistä! Menee tänään kokeiluun.
VastaaPoistaKiitos käynnistäsi Jo Hessi! :) Mä leivoin pitkästä aikaa tätä leipää ja hyvää tuli taas... :)
Poista