maanantai 11. helmikuuta 2013

Gluteeniton helppo marjapiirakka



2 munaa
2 dl sokeria
2 dl kermaa tai kermamaitoa
1 dl voi tai margariini sulaa
4 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta

3 tl leivinjauhetta

Päälle:

Noin 1 litraa mustikoita, vadelmia, mansikoita, lakkoja, puolukoita, punaisia viimarjoja tai raparperipaloja
(Itse laitan aina kahta erilaista marjaa sekaisin yht. litran verran.)

Sekoita munat ja sokeri keskenään.
Lisää joukkoon kerma tai kermamaito, voisula ja lopuksi jauhot joihin leivinjauhe on sekoitettu.
Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.
Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja marjat päälle.
Kypsennä piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin. 20 min.









10 kommenttia:

  1. onko tässä pelti minkä kokoinen? vatkataanko nuo munat ja sokeri vaahdoksi vai onko tämä sellainen "sekoita puuhaarukalla" -ohje?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! :) Ihan normi kokoinen 60 senttiä leveän sähköuunin pelti, ja todellakin nuo aineet sekoitetaan esim. vispilällä tai sähkövatkaimella sekaisin eli ei tarvitse vatkata vaahtoa. :)

      Poista
  2. Nam! Pakko kokeilla!��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! ♡ Mä jään välillä tähän niin koukkuun että teen aina vaan uuden marjapiirakan kun edellinen on syöty. :D

      Poista
  3. onhan komea piirakka ja aion tehdä pian vierailleni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sydäntä lämmittävästä kommentistasi! ♡ Yksinkertaisen helppo leipoa ja maukas marjapiirakka josta vieraatkin tykkää. :)

      Poista
  4. Tosi hyvä ja helppo ohje.
    Kaikilta onnistuu.
    Mustikkaa tai mitä marjoja vain sopii
    käyttää. Vaniljakastikkeen kanssa sopii hyvin. Sekä pakadtaa voi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! ♡ Totta tähän piirakkapohjaan voi laittaa mitä marjoja tahansa ja paloina voi pakastaa osan jos haluaa.

      Poista
  5. Mitä kermaa käytit ohjeessasi?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...