maanantai 11. helmikuuta 2013

Gluteeniton Pannukakku




Ohje:


 3 munaa
1 l maitoa
1 tl suolaa
5 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
½ dl voi tai margariinisulaa


Vatkaa munien rakenne rikki.
Lisää maito ja suola.
Lisää jauhojen joukkoon leivinjauhe ja sekoita takinaan pikkuhiljaa koko ajan vatkaten taikinaa hyvin, niin ettei tule paakkuja.
Lisää lopuksi voisula ja sekoita.
Anna taikinan turvota noin 30 min.
Mitä pidempi turvotus sen paremmin pannari kohoaa ja tulee noita ns. kukkuloita.     
Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Tarjoa esim. hillojen, marjojen, kermavaahdon tai jäätelön kera.

Semperin hieno jauhoseos on tämän näköisessä paketissa. 
































33 kommenttia:

  1. Tämä on tosi hyvä ohje! Paras gluteeniton pannari, jota olen syönyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hele käynnistäsi! <3 Tällä ohjeella olen tehnyt jo vuosikymmeniä pannaria, muutin vaan jauhot gluteenittomiin ja lisäsin hiukan leivinjauhetta. Itsekkin tykkään tästä perus pannaritaikinan ohjeesta. :)

      Poista
  2. kokeiltiin tätä reseptiä, oli ihan hyvää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Meri käynnistäsi ja mukavaa jos pannari oli hyvää! :)

      Poista
  3. Paras gluteeniton pannariohje! Monia ohjeita olen kokeillut, eikä ole onnistunut, mutta tällä ohjeella onnistui heti! KIITOS!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä! ♥ Tää montakymmentä vuotta vanha resepti toimii aina pommin varmasti! :) Muutin vaaan vanhaan reseptiin jauhot glutenittomaksi. :)

      Poista
  4. Pakko kokeilla ! En ole tehnyt koskaan gluteenitonta pannaria =(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! ♥ Nyt eikun testaamaan ja tulet yllättymään kun huomaat miten hyvää pannaria saa tuolla ohjeellani! ♥

      Poista
  5. Heippa, ootko kokeillut koskaan mitään muuta nestettä kuin maitoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja kiitos kommentistasi. ♥ Juustomaitoon olen tehnyt useinkin, mut muita nesteitä en ole vielä kokeillut. :) Riisimaidolla tai soijamaidollakin kuulema tulee hyvää pannaria. :)

      Poista
  6. Hei Porde! Gooklasin (.FI) gf pannaria ja kaikista resepteista tama naytti ;alykkaimmalta'. Asun Irlannissa, meilla on gf allergia koko preheella (paitsi minulla). Perhe pitaa suomalaisita leivonnaisista joten ompas kiva tutkia kaikkia reseptejasi tulevaisuudessa! Sailyyko tama? Ts, vosinko esim opiskelijalle panna mukaan, jos soisi seuraavana paivana esim? Terv, Helena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Helena! ♥ Tuhannet kiitokset kommentistasi ja on erittäin mukavaa saada Irlannista saakka viestiä! ♥ Tämä pannukakku on niin hyvää että se tulee yleensä heti syötyä, jos perhe on kasassa, mutta olen sitä yksin ollessa säilyttänyt jääkaapissa lähes viikon eikä maku ole muuttunut miksikään. :) Muistat vaan laittaa esim. kannelliseen rasiaan valmiiksi leikatut palat tai lautaselle, kelmu tai muovipussi päälle ja kylmään. :) Oikein hyvin voit vaikka useampana päivänä laittaa opiskelijalle mukaan pannaria. ♥

      Poista
  7. Kiitos reseptistä! Oli todella hyvää! Paras pannarin ohje mitä olen löytänyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyväi Else! ♥ Monta kertaa nämä vanhat hyvät ohjeet ovat niitä parhaita. :) Mukavaa kuulla että ohjeeni on toiminut toivotulla tavalla ja olet saanut hyvää pannaria! ♥

      Poista
  8. Meillä oli kaapissa Nut Dream pähkinämaitoa, sekaan lorautin vaahterasiirappia ja vanijaa ja VOI NAM! Hyvä koostumus ja superherkullinen maku neljän TONnin herkuksi (gluteeniton, viljaton, maidoton, soijaton) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija kommentista ja ihanasta vinkistä! ♥ Voin vain kuvitella sen ihanan maun suussani. :) Tässähän alkaa pannaria tekemään mieli. :)

      Poista
  9. Sadeilma ja letut tai pannari ne kuuluvat yhteen ����Helteellä pannari on helpompi kun ei tarvitse hellan vieressä seisoa Ja hikoilla ��. Onneksi on Pörden keittiö ja ihanat ohjeet siellä, kiitos ������

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula ihanasta kommentistasi! ♥ Mukava kuulla jos ohjeet ovat hyviä ja toimivia. :) Koskaan en kyllä laittaisia toimimatonta ohjetta blogiini, eli testaan kaikki ohjeeni ja jotkut moneen kertaan ennen kuin julkaisen ne täällä. ;)

      Poista
  10. Löysin ohjeesi vasta muutama viikko sitten ja tein silloin kasvispiirakkaa, kaikki kehuivat. Tällä kertaa onnistuin saamaan pannariin "kupruja",jes! Kiitos hyvistä ja helpoista ohjeista. Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ja kiitos kommentistasi! ♥ Se kasvispiirakka on aina sellainen kestosuosikki ollut kuten pannarikin. :) Glut. pannariinkin saa kupruja kun muistaa laittaa sitä leivinjauhetta. Mukavaa kuulla onnistumisen iloa ja riemua! ♥

      Poista
  11. Tätä testattu tänään. Laitoin kyytipojaksi emmental juustoraastetta. Sopii suolaiseksikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♥ Kiva idea tuo juustoraasteen laittaminen pannariin! :) Tulee ihanan juustoista pannaria. :)

      Poista
  12. Mantelimaito toimii myös loistavasti tähän!

    VastaaPoista
  13. Wau, jumalaisen hyvää gluteenitonta pannaria ja vielä ilman sokeria! Kiitos ohjeesta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja oleppa hyvä! ♥ Tällä ohjeellani tulee hyvää pannaria! :) Mä en ole koskaan laittanut pannukakkutaikinaan enkä lettutaikinaan sokeria. Kun molemmat syödään makean hillon, sokerin, kermavaahdon tai jäätelön kanssa niin ne tuovat sitä makeutta. :)

      Poista
  14. Todella hyvä ohje! Lisäsin itse mukaan sokeria ja vaniliinisokeria taikinaan + kylkeen tein mustikkarahkaa:) kyllä tuli tällä ohjeella yksi parhaista pannukakuista mitä olen ikinä tehnyt :-)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Ninna kommentista! ♥ Tätäkin ohjetta voi muokata mieleisekseen ja tuo vaniljasokeri antaakin kivan tvistin pannukakkuun. ;) Oi mun herkkua on mustikkarahka! ♥

      Poista
  15. Tällä ohjeella tuli ihan taivaallisen hyvää pannaria! Melkein tuli itku silmään, niin läheisesti tämä muistutti pannaria jota lapsena söin mummini luona! Ja viimeisestä palasta tuli melkein tappelu :)

    VastaaPoista
  16. Ei ois uskonu että näin vei kielen mennessään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti sydäntä lämmittävästä kommentistasi Unknown! ♥ Tällä ohjeella tehty pannari vie kielen mennessään myös terveiltä ihmisiltä! ;)

      Poista
  17. Vastaukset
    1. Oleppa hyvä 1ritva ja kiitos kommentista. ❤️

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...