perjantai 22. helmikuuta 2013

Peruna-voitaikina

Mä löysin tälläisen nettisivun http://ruokareseptit.fi/  jossa on paljon hyviä reseptejä myös gluteenittomana ja sieltä kopsasin Peruna-voitakinan ohjeen...

Peruna-voitaikina
Ainekset

250 g puserrettua perunaa
250 g voita
250 g glut. jauhoseosta
0,5 dl vettä tai kermaa

Puserra keitetty peruna kulhoon.
Lisää joukkoon voi ja jauhot ja
sekoita hyvin.
Lisää lopuksi vesi tai kerma ja sekoita taikinaksi.
 
Tämän taikinan voit myös kaulia.
Taikina soveltuu hyvin esimerkiksi
piirakoihin.

2 kommenttia:

  1. Montako pasteijaa taikinasta tulee ja kuinka ohueksi se kaulitaan kun tekee jauhelihariisipasteijoita? Kiitos ohjeesta. Oon joskus gehny ja on huippuhyviä. Ohje oli nyt hukassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kupari ja kiitti kommentistasi! ♡ Nyt en ole vuosiin leiponut tuosta taikinasta mitään niin en osaa sanoa tarkkaa määrää. Älä kauli hirveän ohkaseksi että tyyliin alusta näkyy läpi sillä silloin ne eivät pysy kasassa eivätkä saa sitä lehtevyyttä kunnolla.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...